Afbeelding

Voorleeslunch in Kulturhus Holten

Algemeen

HOLTEN - Op vrijdag 7 oktober vindt de tiende editie plaats van de Nationale Voorleeslunch, waarbij ouderen in heel Nederland worden voorgelezen. In Rijssen-Holten vindt de Voorleeslunch plaats op zaterdag 8 oktober. In het Kulturhus in Holten kunnen ouderen onder het genot van lekkere soep en broodjes vanaf 11.30 uur luisteren naar de Holtense oud-onderwijzer Jan Bult.

Jan Bult leest twee van de drie Nationale Voorleeslunch verhalen voor en een eigen verhaal. De lunch is een mooie gelegenheid voor ouderen om in gesprek te komen over dingen van vroeger en nu en met elkaar herinneringen op te halen.

Meedoen met deze ochtend kost 5,- euro. Hiervoor krijgt u soep, broodjes en koffie/thee. Aanmelden kan bij ViaVie Welzijn, telefoon: 0548-362755.

De Voorleeslunch wordt ieder jaar georganiseerd door de Leescoalitie in samenwerking met bibliotheken en verzorgingstehuizen/welzijnsorganisaties. Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten.

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 2 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 4 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 6 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 7 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 9 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO gisteren
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08