Afbeelding

Dick Sanderman viert zijn 45-jarig jubileum

Algemeen

RIJSSEN - In de Schildkerk is op zaterdag 29 oktober om 19.30 uur een samenzangavond. Organist Dick Sanderman viert dan tevens zijn 45-jarig jubileum als kerkorganist.

Sanderman studeerde orgel bij Jaap Dragt aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle, waar hij het einddiploma solospel, de onderwijsacte B en de aantekening improvisatie behaalde. Verder volgde hij zomercursussen bij onder anderen Daniël Roth, Hans Haselböck en Jean Guillou. In 1983 werd hij winnaar van het Nationaal Orgelimprovisatieconcours te Bolsward. Als solist en koorbegeleider werkte hij mee aan concerten en opnamen, onder meer tijdens het Internationaal Orgelfestival Napels, in Engelse kathedralen, in Parijs, Jeruzalem en Vilnius. Sanderman was jarenlang directeur van de Muziekschool Rijssen, is Stadsorganist van Rijssen en is als kerkorganist verbonden aan de hervormde gemeenten van Rijssen en Hellendoorn. Hij heeft vele organisten opgeleid en veel muziek voor orgel en eredienst gecomponeerd.

Ook in 2023 hoopt Sanderman weer als ‘organist in residence’ actief te zijn in het Mecklenburgisches Orgelmusem in Machlow. Gepland is de periode van 18 september tot 2 oktober 2023. Hij speelt dan wekelijks twee concerten in het museum en is daar ook regelmatig op andere dagen.

De samenzangavond is gratis toegankelijk, bij de uitgang wordt gecollecteerd.

!
Afbeelding
BlesSing in de H. Dionysius 20 uur geleden
Afbeelding
Pop-upwinkel Santa’s Snacks & More 22 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert van Twente Zangers in Parkgebouw 7 dec, 12:31
Afbeelding
Kom luisteren naar het kerstkoor van Amazing 7 dec, 08:54
Afbeelding
Ook in 2023 gaat TODA op pad voor Kerstbomenactie 6 dec, 20:07
Afbeelding
Kaarsenceremonie op de Canadese begraafplaats 6 dec, 18:04
Afbeelding
Dagbesteding houdt voor de eerste keer een kerstmarkt 6 dec, 15:09
Afbeelding
Adventsconcert van ‘Praise the Lord’ 6 dec, 13:42