Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.

Column: Om de hoek

Column

Een ode aan de eerste zonnestralen van het jaar. Ook al is het amper 15 graden, die eerste zonnestralen voelen aan als zomer. Een regelrecht feestje voor mijn humeur. Dat geldt niet alleen voor mij, want we zitten met z’n allen op het terras terwijl de kinderen spelen met water. En de eerste mensen snakken al naar een korte vakantie, hoor ik. Lekker slenteren door steegjes die we nog niet kennen en struinen door de bossen met prachtige vergezichten. Terwijl de ander zichzelf al languit op het strand of bij het zwembad ziet liggen met een cocktail in de hand. Gewoon, even weg uit de dagelijkse sleur. 

Met gemiddeld een klein uurtje daglicht dat we vangen op een doorsnee werkdag is het volgens een steeds groter wordende berg geluksonderzoek niet gek dat we bij het voelen van enkele zonnestralen al direct smachten naar een vakantie, want de zon doet ons denken aan vakantie en op vakantie gaan maakt ons erg blij.

‘Dat vakantiegevoel vind je gewoon bij jou om de hoek’

Over het algemeen ben ik geen wereldreiziger die het liefst gaat backpacken om vervolgens bij thuiskomst de volgende trip naar weer een ander continent boekt. Hoewel ik zo nu en dan graag iets nieuws van de wereld zie, speel ik in mijn vrije tijd met net zoveel plezier voor toerist in eigen land. En dan het liefst in mijn eigen regio. 

We gaan er massaal tussenuit om allerlei dingen te bekijken die we in onze eigen omgeving niet kunnen ontdekken. Tenminste, dat denken we. Want hoe vaak bezoek jij toeristische bezienswaardigheden in Rijssen-Holten? Laat me raden. Bijna nooit? Dat komt omdat je in je eigen omgeving vooral de dingen ziet die er voor jou toe doen en wat die plek zo leuk maakt voor toeristen vergeet je helemaal. Of we stellen het uit, denken dat er altijd een morgen is wanneer we dat kunnen doen.

Met al die mooie plekjes binnen onze gemeente vind je dat vakantiegevoel gewoon bij jou om de hoek. Als je maar goed kijkt. Dus trek je makkelijke schoenen aan en speel ook eens een dag toerist in eigen stad of dorp. 

Je zou namelijk zomaar op onbekende juweeltjes kunnen stuiten. Maak – net als alle andere toeristen – wel even een selfie van dat onontdekte plekje. En om het vakantiegevoel compleet te maken drink je na afloop een biertje of wijntje op terras, of nog beter: Aperol Spritz, en bestel je lokale lekkernijen in je eigen streektaal. Let niet op de calorieën, dat doe je op vakantie ook niet. En sluit de dag af met een heerlijk ijsje. Je zult zien dat je niet de eerste toerist bent die op dat idee is gekomen.


Karin Stegeman
Content Coördinator Toerisme Rijssen-Holten
www.visitrijssenholten.nl

De volgende Dutch Supersport ronde staat gepland voor zaterdag 18 mei.
Maik Duin scoort knappe tweede plaats op het TT Circuit Assen 30 apr, 10:17
Vlak voor de finish in Rijssen krijgen de renners nog de lastige Markeloseberg voor hun kiezen. (Foto: Herbert Huizer)
Sterk internationaal deelnemersveld belooft spannende Ronde van Overijssel 29 apr, 18:04
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 28 apr, 19:27
Afbeelding
Cursus Jeugdnatuurbegeleider Sallandse Heuvelrug en Reggedal 28 apr, 17:58
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 28 apr, 13:29
Bijen zijn zeer belangrijk voor het ecosysteem, helaas slinken hun aantallen.
Help Nederland in bloei te zetten 28 apr, 11:55
Het dumpen van tuinafval in de natuur lijkt misschien onschuldig, maar de gevolgen kunnen groter zijn dan je denkt...
Dump geen tuinafval in de natuur 27 apr, 18:10
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' 27 apr, 14:05