Afbeelding

Column: Goede voetstand is de basis om goed te bewegen

Column

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van alle Nederlanders tijdens zijn leven één of meerdere keren voetproblemen krijgt. De podotherapeut kan helpen om klachten bij staan, lopen, wandelen en sporten te verhelpen.

Toch weten mensen niet wat een podotherapeut doet en welke oplossingen de podotherapeut heeft om je weer fijn te laten lopen en bewegen.

Als podotherapeut behandelen wij allerlei klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen en rug. Maar ook teenstandsafwijkingen, ingegroeide teennagels, likdoorns en wonden aan de voet. Veel mensen denken dat een podotherapeut alleen maar inlegzolen maakt. Maar dat is slechts een onderdeel van ons werk. Wij maken inderdaad ook op maat gemaakte inlegzolen wanneer nodig, maar ook nagelbeugels bij ingegroeide teennagels en hulpmiddelen om kromme of scheefstaande tenen te corrigeren. Daarnaast geven wij ook uitgebreide (schoen)adviezen, preventie-advies bij diabetes of reuma en oefeningen mee voor thuis.

Mensen van verschillende leeftijden, van jong tot oud, kunnen terecht bij Podotherapie Reggestreek. Onze podotherapeuten behandelen ook veel sporters en kinderen met klachten. Bij de eerste afspraak gaat de podotherapeut op zoek naar de oorzaak van de klacht. Hierbij gebruiken wij de nieuwste apparatuur zoals echografie, drukmeetplaat, voetscanner en apparatuur voor vaatonderzoek. Aan de hand van de resultaten wordt een advies, behandeling of therapie opgesteld. En met succes, want ruim 80% van onze patiënten ervaart binnen zes weken 75% minder klachten.

Kleinschaligheid en persoonlijke aandacht zijn voor ons belangrijke uitgangspunten. Dat maakt ons als podotherapeuten sterk en staan we in de omgeving als praktijk om bekend. Wij geloven in een persoonlijke benadering met voldoende tijd en aandacht voor elke patiënt. 

In de afgelopen 10 jaar hebben we een prettige samenwerking opgebouwd met andere disciplines zoals huisartsen, pedicures en fysiotherapeuten. Hierdoor zijn de lijnen kort om even te overleggen wanneer nodig.

Podotherapie Reggestreek is daarnaast actief op het gebied van bedrijfspodotherapie en biedt mogelijkheden om podotherapeutische zolen in veiligheidsschoenen te maken zonder dat de CE-markering van de schoen vervalt. Podotherapie wordt vanuit de aanvullende verzekeringen vaak geheel of gedeeltelijk vergoed. De kosten gaan daarom niet ten koste van uw eigen risico. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten en onze podotherapeuten zijn kwaliteitsgeregistreerd paramedicus. Wij hebben praktijklocaties in Rijssen, Enter, Goor en Delden.

Kijk voor meer informatie of voor het online maken van een afspraak op onze website of bel ons.

Podotherapie Reggestreek
Neonstraat 3 in Rijssen
Reggestraat 99 in Enter
T: 0548 794 515
W: www.podotherapiereggestreek.nl

Een tenue van FC Twente en deelname aan het eindtoernooi zijn enkele van de te winnen prijzen.
Straathoekwerk doet mee aan de FC Twente Cup 14 uur geleden
Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 20 uur geleden
Afbeelding
Julia Seppenwoolde wint Johan Knaap Games 800m 22 uur geleden
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum gisteren
Afbeelding
Meikeverrit weer een groot succes FOTO'S 24 mei, 17:49
Emmens: "Help mee om de plannen van het windpark Vletgaarsmaten af te blazen."
Verontrust over komst grote windturbines 24 mei, 16:06
Afbeelding
Kennis & Inspiratiesessie voor Ondernemers 24 mei, 15:46
Henk Nijkamp (CDA): “Wat ons betreft moeten er op deze plek helemaal geen windmolens komen! Ze staan te dicht bij woonwijk De Liesen en de nieuwbouw van scholengemeenschap De Waerdenborch.”
Nijkamp: windplan op pauze zetten? 24 mei, 13:42