Afbeelding

Column FEMKE & TALITHA

Column

Femke Baan en Talitha Averesch van de Johan Friso

RIJSSEN - Graag willen wij iets vertellen over onze school. Wij zijn Femke Baan en Talitha Averesch en zitten in groep 7 van de Johan Frisoschool. De Johan Frisoschool is een christelijke school aan de Johannes Vermeerstraat op nummer 8. De school heeft 1 directeur, 3 meesters, 11 juffen, een IB-er, een onderwijsassistente, een administratief medewerkster en een conciërge. Onze school is afgelopen jaar uitgeroepen tot een gezonde school. Ook hebben wij vorig jaar een nieuw schoolplein gekregen. We hebben een voetbalcourt, natuurpaden en een nieuw plein voor de kleuters. We hebben ook een tussenschoolse opvang, buitenschoolse opvang en een kinderopvang. De belangrijkste regels bij ons op school zijn de regels van de Kanjertraining. Door de kanjertraining leren wij goed met elkaar om te gaan. In groep 7 krijgen wij: rekenen, taal, woordenschat, Engels, geschiedenis, Bijbelse geschiedenis, aardrijkskunde, handvaardigheid, tekenen, schrijven, gym en kanjertraining en nog wel meer vakken. De gymlessen zijn op dinsdag en vrijdag in de Reggehal. Wij vinden de gymlessen altijd erg leuk. Op dinsdag hebben wij les van een vakleerkracht, hier doen we altijd hele gave dingen. Af en toe hebben wij ook clinics. We gaan dan bijvoorbeeld naar het zwembad of naar de manege. Een keer peer jaar hebben wij de koningsspelen. De koningsspelen worden gehouden rondom school, maar groep 7 en 8 mag naar de Koerbelt. We gaan elk jaar op schoolreisje en groep 8 gaat op kamp. Wij vinden het erg leuk hier en zijn blij dat wij op de Johan Friso school zitten.

Meer info:
De Johan Frisoschool is een Protestant Christelijke Basisschool met 195 leerlingen verdeeld over 8 groepen. De school wordt gewaardeerd om haar prettig pedagogisch klimaat en de goede kwaliteit van onderwijs.
Onze visie: Elk kind is een parel in Gods hand. We bieden een veilige omgeving voor de kinderen, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen, ieder op zijn of haar eigen niveau. Wij bieden kinderen de kans om zelf te ontdekken en te leren en gaan er vanuit dat als we het samen doen, het lukt.

We zijn natuurlijk niet perfect, maar we werken er wel elke dag hard aan. Opmerkingen en reacties hoe het beter kan, zijn altijd welkom en worden serieus genomen.

Dick Tukkers

                        

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 17 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 23 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55