Afbeelding

Beide opleidingsorkesten, SLAG! en AMV van Wilhelmina geven concert

Cultuur

RIJSSEN - De jeugd van muziekvereniging Wilhelmina laat op vrijdag 1 maart van zich horen tijdens een concert met het thema Hollywood. Het concert is in de aula van CSG Reggesteyn aan de Cattelaar 2 in Rijssen. 

De opleidingsorkesten WIT (Wilhelmina’s Instromend Talent) en WAT (Wilhelmina’s Aanstormend Talent) spelen verschillende muziekstukken. Ook SLAG! zal een bijdrage leveren met een vrolijk optreden. In SLAG! spelen leden met een verstandelijke beperking, waar muziek maken met behulp van slagwerk en percussie centraal staat. Verder zal de Algemene Muzikale Vorming (AMV)-groep laten horen wat ze de afgelopen periode geleerd hebben. AMV is een korte muziekopleiding voor kinderen vanaf groep 4, waarbij kinderen samen blokfluit leren spelen, de basis van muziek leren en kennis maken met verschillende muziekinstrumenten. Aan het einde van het concert mogen de AMV-cursisten hun welverdiende diploma in ontvangst nemen. 

Het belooft 1 maart een gezellige avond te worden met filmmuziek, popcorn en andere leuke dingen ter ere van het jubileumjaar. De muziekvereniging bestaat namelijk dit jaar 125 jaar. Het jubileum wordt het hele jaar door gevierd met verschillende concerten en activiteiten, waaronder een kleurplaatwedstrijd. De kleurplaat is vanaf begin februari te downloaden via de website van Wilhelmina (www.wilhelminarijssen.nl) en kan tot en met 16 februari ingeleverd worden in de brievenbus van het verenigingsgebouw, Morsweg 1c in Rijssen. De winnaars van de kleurplaatwedstrijd worden tijdens het concert bekend gemaakt. Het concert start om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Inmiddels is het fietsenrek in de Manzessteeg al weggehaald. Dit stond achter de brandtrap.
Fietsen blokkeren doorgang Manzessteeg 33 minuten geleden
Excelsior'31 en Sportclub Rijssen willen twee bestaande trainingsvelden omzetten naar kunstgras. Voor het veld van Sportclub Rijssen moet de KNVB eerst goedkeuring geven.
Twee velden omzetten naar kunstgras 14 uur geleden
Vanuit zijn luie stoel vertelt de heer Tenkink hoe hij de eerste klant in Twello werd.
Al 25 jaar genieten van Gotink Maaltijden 16 uur geleden
Afbeelding
Après-ski in Hoge Wal met Shantykoor Riessen 21 uur geleden
De voortuinen van de flexwoningen aan de Industriestraat in Holten zijn inmiddels voorzien van planten. Alles wordt klaargemaakt, zodat de eerste huurders er binnenkort kunnen gaan wonen.
Meer flexwoningen voor Holtenaren 23 uur geleden
Afbeelding
Norah Rijssen opent weer na een grote verbouwing gisteren
Ontwerp van Palazzo
Palazzo is de grootste logistieke architect van het jaar 2023 22 feb, 07:57
Nederland, Amsterdam, 16 februari 2021?Michel Krielaars, journalist?Foto: Merlijn Doomernik?Alle rechten voorbehouden / All rights reserved
Michel Krielaars vertelt over het Rusland van toen en nu 21 feb, 19:33