Afbeelding
Foto: Dick Sanderman

Camerata di Lodo maakt indruk

Cultuur

RIJSSEN - In een stampvolle Brusselzaal verzorgden het ensemble Camerata di Lodo en leden van het Vocaal Ensemble Rijssen een fraai concert. Camerata di Lodo maakt deel uit van Musica di Lodo, de verzameling instrumentale en vocale ensembles op het Van Lodensteincollege in Amersfoort. 

Leerlingen uit de bovenbouw van deze school kwamen naar Rijssen om als kamermuziekensemble werken van Händel, Bach, Schubert, Boyce en Scarlatti uit te voeren. Ze maakten daarmee indruk. Veel bezoekers spraken hun bewondering uit voor het feit dat er op deze middelbare school zo veel én op zo’n hoog niveau muziek wordt gemaakt.

Vocaal Ensemble Rijssen, VER, Camerata di Lodo, Musica di Lodo
Foto: Dick Sanderman

Leden van het Vocaal Ensemble Rijssen droegen hun steentje bij met twee psalmen van Wood en een motet van Kuhnau. Dat laatste werk, “Ich freu mich im Herrn”, stond vorig jaar op het programma van een concert door het Vocaal Ensemble Rijssen in de Gudulakerk in Lochem, maar kon toen niet worden uitgevoerd door ziekte van enkele koorleden. Het concert in de Brusselzaal bood een mogelijkheid om het stuk alsnog uit te voeren, nu met begeleiding van Camerata di Lodo.

Vocaal Ensemble Rijssen, VER, Camerata di Lodo, Musica di Lodo
Foto: Dick Sanderman

Bijzonder was wel dat voor dit laatste programmapunt het hele gezelschap, inclusief publiek, zich verplaatste naar de centrale hal van het gemeentehuis. Daar is de akoestiek veel beter en is ook meer ruimte om alle uitvoerenden samen te laten musiceren. Raadsleden die in een andere ruimte zaten te vergaderen, luisterden belangstellend mee vanaf de balustrade. Bij het publiek viel deze afsluiting in de centrale hal zeker in goede aarde.

Jan-Geert Heuvelman was er maar druk mee: als dirigent leidde hij het Vocaal Ensemble Rijssen, als pianist begeleidde hij zijn Amersfoortse leerlingen en als organist speelde hij een solo op het stadhuisorgel. Een dankbaar applaus was de beloning voor alle musici.

Van Lodensteincollege in Amersfoort, VER, Musica di Lodo
Foto: Dick Sanderman

musica di lodo, camerate di lodo, van lodensteincollege amersfoort
Foto: Dick Sanderman

Inmiddels is het fietsenrek in de Manzessteeg al weggehaald. Dit stond achter de brandtrap.
Fietsen blokkeren doorgang Manzessteeg 57 minuten geleden
Excelsior'31 en Sportclub Rijssen willen twee bestaande trainingsvelden omzetten naar kunstgras. Voor het veld van Sportclub Rijssen moet de KNVB eerst goedkeuring geven.
Twee velden omzetten naar kunstgras 15 uur geleden
Vanuit zijn luie stoel vertelt de heer Tenkink hoe hij de eerste klant in Twello werd.
Al 25 jaar genieten van Gotink Maaltijden 17 uur geleden
Afbeelding
Après-ski in Hoge Wal met Shantykoor Riessen 21 uur geleden
De voortuinen van de flexwoningen aan de Industriestraat in Holten zijn inmiddels voorzien van planten. Alles wordt klaargemaakt, zodat de eerste huurders er binnenkort kunnen gaan wonen.
Meer flexwoningen voor Holtenaren 23 uur geleden
Afbeelding
Norah Rijssen opent weer na een grote verbouwing gisteren
Ontwerp van Palazzo
Palazzo is de grootste logistieke architect van het jaar 2023 22 feb, 07:57
Nederland, Amsterdam, 16 februari 2021?Michel Krielaars, journalist?Foto: Merlijn Doomernik?Alle rechten voorbehouden / All rights reserved
Michel Krielaars vertelt over het Rusland van toen en nu 21 feb, 19:33