Afbeelding

Open huis HobbyKunst Rijssen op Koningsdag

Cultuur

RIJSSEN - Om het publiek kennis te laten maken met de activiteiten die door de vereniging HobbyKunst Rijssen worden georganiseerd, zal tijdens Koningsdag weer een open huis worden gehouden. De vereniging heeft het afgelopen jaar een flinke groei in het aantal leden doorgemaakt. De hobbyboerderij is een locatie waar je samen met anderen je favoriete hobby uit kunt oefenen. 

“Om bezoekers een idee te geven wat er door ons als vereniging onder andere wordt gedaan, zullen er zowel buiten als binnen op de begane grond diverse demonstraties worden gegeven van de creatieve hobby’s die door onze leden worden uitgeoefend. Denk aan bijvoorbeeld tekenen, schilderen, houtsnijden, boetseren/handvormen, pottenbakken en glasfusion. Ook worden er regelmatig workshops gehouden”, aldus bestuurslid Arend ter Steege.

De bovenverdieping van de hobbyboerderij wordt ingericht als expositieruimte. Alle leden/cursisten hebben hier de mogelijkheid om enkele van hun zelf gemaakte voorwerpen aan het publiek te laten zien. Zoals schilderijen, houtsnijwerk, glasobjecten en dingen van klei. Ter Steege: “Gezien de enorme belangstelling van vorig jaar is er besloten om een vaste looproute aan te houden, zodat iedere bezoeker voldoende ruimte heeft om tentoongestelde werken te bewonderen.”

Hobbyboerderij Rijssen, HobbyKunst Rijssen

Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen onder begeleiding zelf een mooi schilderstuk maken met behulp van sjablonen. “Voorgaande jaren was deze activiteit altijd een groot succes en het werd door de kinderen erg gewaardeerd”, volgens Ter Steege. Wie meer wil weten over HobbyKunst Rijssen kan terecht op de website www.hobbykunstrijssen.nl. De hobbyboerderij is op Koningsdag geopend van 10.30 uur tot 16.30 uur.

Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 14 minuten geleden
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 2 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 uur geleden
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 18 uur geleden
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 22 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje gisteren
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00