Van de gemeente mag de Goede Woning de flexwoningen in Holten gaan verhuren. Wel kunnen bezwaarmakers nog naar de rechter stappen.
Van de gemeente mag de Goede Woning de flexwoningen in Holten gaan verhuren. Wel kunnen bezwaarmakers nog naar de rechter stappen. Foto: Peter Bulthuis

Flexwoningen Holten: ‘Belangrijk voor verlagen woningnood’

Gemeentenieuws

HOLTEN - De Goede Woning kan verder met de inrichting van de tuinen en verhuur van de flexwoningen aan de Industriestraat in Holten. Het college van B en W legt de bezwaren naast zich neer, zodat de omgevingsvergunning in stand blijft. 

Na het verlenen hiervan kwamen meerdere bezwaren binnen bij de gemeente. Deze zijn behandeld door de bezwarencommissie. Hieruit kwam het advies dat er een nieuwe procedure zou moeten worden gestart. Want bij het afgeven van de vergunning zou niet de juiste procedure zijn gevolgd.

Daarna heeft een advocatenkantoor ernaar gekeken. Dit kwam juist tot de conclusie dat wel de goede weg is bewandeld. 

Het college van B en W houdt daarom de omgevingsvergunning in stand. “De flexwoningen zijn belangrijk omdat ze helpen bij het verlagen van de vraag naar sociale huurwoningen in onze gemeente”, benadrukt wethouder Erik Wessels. 

Volgens een woordvoerster van de gemeente hebben de bezwaarmakers nog wel de mogelijkheid om naar de rechter te stappen. “Dat hebben we ook aangegeven in de brief die naar hen is verstuurd. Eventueel kunnen ze doorprocederen tot aan de Raad van State.” Maar dat weerhoudt de gemeente er niet van om alvast groen licht te geven.

Erna Mobach van de Goede Woning is blij dat er nu voortgang is, maar kan nog niet zeggen wanneer de woningen helemaal klaar zijn. “We willen het zorgvuldig doen en eerst de buurt informeren. Daarna is het de bedoeling ze zo snel mogelijk klaar te maken voor verhuur.” 

Want volgens haar is dat echt nodig vanwege de hoge woningnood. “We zijn ermee begonnen vanwege de grote vraag naar sociale huurwoningen en door een snelle actie met de gemeente deze flexwoningen neergezet. Het is erg fijn dat er nu 21 bewoond kunnen gaan worden.” 

Alhoewel bezwaarmakers nog naar de rechter zouden kunnen stappen, is dat voor Mobach geen reden voor uitstel. “Ze staan er al en daarnaast vind ik het maatschappelijk niet verantwoord nog langer te wachten. We gaan de plannen uitvoeren en de tuinen inrichten, zodat het er straks mooi uitziet.”

De Goede Woning heeft op dit moment geen plannen voor nog meer flexwoningen. “We willen eerst dit project tot een goed einde brengen”, legt Mobach uit. “Daarnaast zetten we ons liever in voor permanente woningbouw.” Ook al zijn flexwoningen sneller te realiseren om de stoom van de ketel af te halen. “Daarom hebben we ook aan dit project meegewerkt.”

Diverse woningzoekenden komen in aanmerking voor de tijdelijke panden. “Maar bij een aantal krijgen Holtenaren voorrang.” Ze zijn daarnaast bedoeld voor starters en statushouders. Maar ook voor wie met spoed onderdak nodig heeft, zoals bij een scheiding.

Het plan is dat de woningen 15 jaar op deze plek blijven staan. Daarna kan De Goede Woning de huizen verplaatsen of een verlenging aanvragen voor deze plek.

Een tenue van FC Twente en deelname aan het eindtoernooi zijn enkele van de te winnen prijzen.
Straathoekwerk doet mee aan de FC Twente Cup 14 uur geleden
Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 20 uur geleden
Afbeelding
Julia Seppenwoolde wint Johan Knaap Games 800m 23 uur geleden
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum gisteren
Afbeelding
Meikeverrit weer een groot succes FOTO'S 24 mei, 17:49
Emmens: "Help mee om de plannen van het windpark Vletgaarsmaten af te blazen."
Verontrust over komst grote windturbines 24 mei, 16:06
Afbeelding
Kennis & Inspiratiesessie voor Ondernemers 24 mei, 15:46
Henk Nijkamp (CDA): “Wat ons betreft moeten er op deze plek helemaal geen windmolens komen! Ze staan te dicht bij woonwijk De Liesen en de nieuwbouw van scholengemeenschap De Waerdenborch.”
Nijkamp: windplan op pauze zetten? 24 mei, 13:42