Her en der wordt nog gewerkt om de buitenkant van zwembad De Koerbelt klaar te krijgen. Zodat binnen enkele weken het buitenbad open kan.
Her en der wordt nog gewerkt om de buitenkant van zwembad De Koerbelt klaar te krijgen. Zodat binnen enkele weken het buitenbad open kan. Foto: Peter Bulthuis

Laatste hand aan zwembad Koerbelt

Gemeentenieuws

RIJSSEN - Plantenbakken moeten de akoestiek in het binnenbad van zwembad De Koerbelt gaan verbeteren. Nu is er veel overlast door weerkaatsing van geluid. De bakken bestaan uit vilt, dat voor een deel is gemaakt van PET-flessen. Deze bakken absorberen voornamelijk de hoogfrequente geluiden. Op korte termijn zou dit de akoestiek moeten verbeteren. Voor een permanente oplossing wordt een Hader-onderzoek gehouden.

Naar verwachting is in oktober de energiekelder klaar. Dit is later dan gepland. De vertraging komt doordat de grondstoffen voor het maken van de accu’s niet op tijd geleverd kunnen worden. De impact op het energiegebruik in het zwembad is beperkt omdat de opgewekte energie voor het grootste deel direct wordt teruggeleverd aan de installatie van het zwembad. 

Waardevolle tips

De wethouders Bert Tijhof en René de Koff hebben actief de dialoog opgezocht. Dit naar aanleiding van de klachten van bezoekers en gebruikers van het zwembad. Hierbij zijn volgens de wethouders waardevolle tips en suggesties besproken. De gesprekken zijn uiterst constructief verlopen en boden ruimte om niet alleen de huidige situatie to evalueren, maar ook om te kijken naar toekomstige wensen en planning. 

Buitenbad

De werkzaamheden aan het buitenterrein van het zwembad verlopen volgens de gemeente voorspoedig. “We zijn nu bezig met de laatste hand te leggen aan de buitenkant”, zegt wethouder René de Koff. “Ik verwacht dat we op korte termijn de laatste keuringen krijgen voor de duikplanken en de glijbaan. En als daar de laatste seinen op groen staan, kunnen we ook het buitenbad openen.” Hij verwacht dat volgende week of de week erop de keuringen worden uitgevoerd. “Dan kunnen we daarna ook daadwerkelijk gaan genieten van het buitenbad.”

Pinksterdagen dicht

“Op Facebook stond dat beide zwembaden tijdens Pinksteren gesloten zijn. Dat zorgde voor vele negatieve berichten”, zei Elisa Tijhof (GroenLinks/PvdA). “Waarom zijn ze dicht?” Wethouder Bert Tijhof: “Onze medewerkers hebben een aantal dagen in het jaar vrij, waaronder de pinksterdagen. Als het mooi weer is, dan hebben veel mensen er waarschijnlijk last van. Als het regent zullen er vermoedelijk minder reacties zijn. Maar dat zijn wel de consequenties als wij onze mensen ook hun vrije dagen gunnen.”

Een tenue van FC Twente en deelname aan het eindtoernooi zijn enkele van de te winnen prijzen.
Straathoekwerk doet mee aan de FC Twente Cup 13 uur geleden
Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 19 uur geleden
Afbeelding
Julia Seppenwoolde wint Johan Knaap Games 800m 21 uur geleden
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum 23 uur geleden
Afbeelding
Meikeverrit weer een groot succes FOTO'S 24 mei, 17:49
Emmens: "Help mee om de plannen van het windpark Vletgaarsmaten af te blazen."
Verontrust over komst grote windturbines 24 mei, 16:06
Afbeelding
Kennis & Inspiratiesessie voor Ondernemers 24 mei, 15:46
Henk Nijkamp (CDA): “Wat ons betreft moeten er op deze plek helemaal geen windmolens komen! Ze staan te dicht bij woonwijk De Liesen en de nieuwbouw van scholengemeenschap De Waerdenborch.”
Nijkamp: windplan op pauze zetten? 24 mei, 13:42