Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)

Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn

Human Interest

HENGELO - Wieteke Campschreur (35) werkt met veel plezier als Senior Begeleider bij Aveleijn locatie de Elsmors. Deze locatie is gericht op de ouder wordende bewoner. Er zijn vier groepen op de locatie, met variërende doelgroepen. 

“Bij de Elsmors ben je op de juiste plek wanneer je interesse hebt in volledige overname van ADL, psychiatrie of gedragsproblematiek”, geeft Wieteke aan. Een van de bewoners van de Elsmors is Henk Noordanus. Hij vertelt: “Het wonen op de Elsmors is fijn omdat ik een groot appartement heb en naast mijn vrouw Pauline woon.” 

Binnen de Elsmors wordt ook interne dagbesteding aangeboden. De locatie heeft een grote tuin en winkelcentrum in de buurt.

Wieteke vertelt over haar werk: “Er zijn altijd ontwikkelingen waardoor je als medewerker wordt uitgedaagd. Denk aan innovaties, palliatieve zorg en het verbreden van je kennis op verschillende vlakken. Daarnaast merken we ook dat de toenemende zorgzwaarte, minder tijd en ziekteverzuim van ons vraagt om te roeien met de riemen die we hebben. Dit maakt ons creatief en flexibel.”

Wieteke gaat verder: “Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn voor bewoners. Verdriet en afscheid mogen er gewoon zijn. We staan met elkaar stil bij zowel de bijzondere als de verdrietige momenten. Bij het overlijden van cliënten is er bijvoorbeeld ruimte voor ieders manier van afscheid nemen. Daarnaast is er ook aandacht voor plezier. We bieden verschillende activiteiten aan, zoals een jaarlijkse BBQ, bingo’s en playbackshows. Dit alles maakt het werken op deze locatie veelzijdig.” 

“De cliënten, het fijne contact met collega’s en deze mooie locatie maken het werken op deze plek fantastisch”, aldus Wieteke. Bij de Elsmors is Wieteke van Begeleider naar Persoonlijk begeleider en uiteindelijk naar Senior Begeleider gegroeid. “Er worden mij op deze locatie veel kansen geboden. In mijn huidige functie kan ik verder groeien als coach, verdieping vinden in casussen, lijntjes hebben met verschillende disciplines en een luisterend oor zijn voor mijn collega’s. Ik zie ernaar uit om mij de komende jaren verder te ontwikkelen in mijn senior rol.”

Wil jij ook werken bij Aveleijn? Of ben je benieuwd naar ervaringsverhalen van andere collega’s bij Aveleijn? Bekijk dan de “Werken-bij” pagina op www.aveleijn.nl.

Een tenue van FC Twente en deelname aan het eindtoernooi zijn enkele van de te winnen prijzen.
Straathoekwerk doet mee aan de FC Twente Cup 13 uur geleden
Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 19 uur geleden
Afbeelding
Julia Seppenwoolde wint Johan Knaap Games 800m 21 uur geleden
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum gisteren
Afbeelding
Meikeverrit weer een groot succes FOTO'S 24 mei, 17:49
Emmens: "Help mee om de plannen van het windpark Vletgaarsmaten af te blazen."
Verontrust over komst grote windturbines 24 mei, 16:06
Afbeelding
Kennis & Inspiratiesessie voor Ondernemers 24 mei, 15:46
Henk Nijkamp (CDA): “Wat ons betreft moeten er op deze plek helemaal geen windmolens komen! Ze staan te dicht bij woonwijk De Liesen en de nieuwbouw van scholengemeenschap De Waerdenborch.”
Nijkamp: windplan op pauze zetten? 24 mei, 13:42