Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)

Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn

Human Interest

HENGELO - Wieteke Campschreur (35) werkt met veel plezier als Senior Begeleider bij Aveleijn locatie de Elsmors. Deze locatie is gericht op de ouder wordende bewoner. Er zijn vier groepen op de locatie, met variërende doelgroepen. 

“Bij de Elsmors ben je op de juiste plek wanneer je interesse hebt in volledige overname van ADL, psychiatrie of gedragsproblematiek”, geeft Wieteke aan. Een van de bewoners van de Elsmors is Henk Noordanus. Hij vertelt: “Het wonen op de Elsmors is fijn omdat ik een groot appartement heb en naast mijn vrouw Pauline woon.” 

Binnen de Elsmors wordt ook interne dagbesteding aangeboden. De locatie heeft een grote tuin en winkelcentrum in de buurt.

Wieteke vertelt over haar werk: “Er zijn altijd ontwikkelingen waardoor je als medewerker wordt uitgedaagd. Denk aan innovaties, palliatieve zorg en het verbreden van je kennis op verschillende vlakken. Daarnaast merken we ook dat de toenemende zorgzwaarte, minder tijd en ziekteverzuim van ons vraagt om te roeien met de riemen die we hebben. Dit maakt ons creatief en flexibel.”

Wieteke gaat verder: “Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn voor bewoners. Verdriet en afscheid mogen er gewoon zijn. We staan met elkaar stil bij zowel de bijzondere als de verdrietige momenten. Bij het overlijden van cliënten is er bijvoorbeeld ruimte voor ieders manier van afscheid nemen. Daarnaast is er ook aandacht voor plezier. We bieden verschillende activiteiten aan, zoals een jaarlijkse BBQ, bingo’s en playbackshows. Dit alles maakt het werken op deze locatie veelzijdig.” 

“De cliënten, het fijne contact met collega’s en deze mooie locatie maken het werken op deze plek fantastisch”, aldus Wieteke. Bij de Elsmors is Wieteke van Begeleider naar Persoonlijk begeleider en uiteindelijk naar Senior Begeleider gegroeid. “Er worden mij op deze locatie veel kansen geboden. In mijn huidige functie kan ik verder groeien als coach, verdieping vinden in casussen, lijntjes hebben met verschillende disciplines en een luisterend oor zijn voor mijn collega’s. Ik zie ernaar uit om mij de komende jaren verder te ontwikkelen in mijn senior rol.”

Wil jij ook werken bij Aveleijn? Of ben je benieuwd naar ervaringsverhalen van andere collega’s bij Aveleijn? Bekijk dan de “Werken-bij” pagina op www.aveleijn.nl.

Vlak voor de finish in Rijssen krijgen de renners nog de lastige Markeloseberg voor hun kiezen. (Foto: Herbert Huizer)
Sterk internationaal deelnemersveld belooft spannende Ronde van Overijssel 2 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau gisteren
Afbeelding
Cursus Jeugdnatuurbegeleider Sallandse Heuvelrug en Reggedal 28 apr, 17:58
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 28 apr, 13:29
Bijen zijn zeer belangrijk voor het ecosysteem, helaas slinken hun aantallen.
Help Nederland in bloei te zetten 28 apr, 11:55
Het dumpen van tuinafval in de natuur lijkt misschien onschuldig, maar de gevolgen kunnen groter zijn dan je denkt...
Dump geen tuinafval in de natuur 27 apr, 18:10
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' 27 apr, 14:05
Afbeelding
Dikke Banden Race in tuin van Parkgebouw 27 apr, 11:38