Afbeelding

Koningsdag programma Holten

Ingezonden

"Ook dit jaar hebben we voor Koningsdag weer een programma voor jong en oud samengesteld", aldus Marc Fraser, voorzitter van de Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen (SVNF).

Op deze vrijdag 27 april begint de dag met het klokluiden om 08.45 uur, direct gevolgd door de traditionele aubade op de Smidsbelt met medewerking van HMV en het koor De Mölnzangers. Aansluitend vindt de kinderrommelmarkt rond het Kerkplein, Kerkstraat en Boschkampstraat plaats.
Vanaf 11.00 uur is er brunch (met vrije gift voor de Stichting Vrienden van de Diessenplas) op de Smidsbelt, waar ook de Braandheultjes aan meewerken.

Om 13.00 uur start er op de Smidsbelt een gezinsfietstocht en op dezelfde tijd begint ook de veteranenrace met klassieke motoren van MAC Holterberg aan de Beusebergerweg.
De gehele dag zijn er diverse activiteiten voor kinderen op en rond de Smidsbelt en de Dorpsstraat m.m.v. de Shetlandboerderij en Kinderboerderij Dondertman met o.a. skelteren. Ook zijn er springkussens, een reuze survivalbaan en een Crea workshop.

Rond 14.00 uur bent u welkom in gebouw Irene (aanvang 14.30 uur) voor de voorstelling "Verkeerde hulp op de eerste hulp" van de toneelgroep van de Buurtvereniging Beuseberg. De toegang is vrij, maar een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Vanaf de aubade tot 17.30 uur is er muziek op het plein met medewerking van HMV, de Mölnzangers, de Braandheultjes en Coverband Alive.

Het uitgebreide SVNF-programmaboek is inmiddels huis-aan-huis bezorgd in Holten en de omliggende buurtschappen. Ook op de website www.svnf.nl is nog meer informatie te vinden.

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 10 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 12 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 14 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 15 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 17 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08