Ontwerp van Palazzo
Ontwerp van Palazzo

Palazzo is de grootste logistieke architect van het jaar 2023

Partnerbijdrage

HOLTEN - Bijna een half miljoen vierkante meters aan logistieke gebouwen opgeleverd in 2023; daarmee behaalde Palazzo de eerste plaats op de lijst van toparchitecten van distributiecentra, datacenters en bedrijfshuisvesting van PropertyNL. In 2022 hadden ze de primeur en dit jaar staan ze wederom op de eerste plek. 

Wie denkt dat de slingers nu uithangen op de kantoren in Duiven, Holten en Driebergen, heeft het mis. Het nieuws wordt met gepaste trots, maar ook met een gezonde dosis Twentse nuchterheid ontvangen. Oprichter en directeur Martin Kemper vertelt: “Natuurlijk vinden we dit een eer, maar we gaan weer gewoon hard aan het werk”. 

Toen Kemper in 2020 werd geattendeerd op het bestaan van de lijst, schreef hij zijn bedrijf voor het eerst in. Hij leverde een lijst aan met de aantallen vierkante meters van door Palazzo opgeleverde logistieke projecten en boekte direct succes, want Palazzo kwam binnen op plek vijf. “Toen ik zag dat de nummer-één-positie was weggelegd voor een architect die ‘slechts’ 300.000 m2 had behaald, wist ik dat we in de toekomst nog wel eens hoog konden eindigen.” En zo geschiedde, want een jaar later stond Palazzo al op de derde plek, in 2022 op plek één en in 2023 wederom op de eerste plek.

De eerste plaats is volgens Kemper een mooi bewijs van de gedegen kennis en kunde op het gebied van bedrijfshuisvesting en logistiek binnen het bureau. Het is een tak van sport waar Palazzo zich de afgelopen jaren dan ook flink in heeft doorontwikkeld. “Maar dat is zeker niet het enige wat we doen”, vertelt Kemper. “Door onze koppeling van architectuur, engineering en bouwmanagement hebben we van alle aspecten in de bouw veel kennis in huis. We ontwerpen en realiseren dan ook projecten in diverse sectoren; van een woonhuis hier in de regio, tot grote bedrijfshuisvestingen voor buitenlandse opdrachtgevers.”

Ook in 2024 gaat het team van Palazzo weer aan de slag voor de logistieke sector. “We hebben al even een rekensommetje gemaakt; ik verwacht dat we aankomend jaar 1,5 miljoen vierkante meters aan logistieke projecten uitvoeren en opleveren. Met als uitschieter het grootste gebouw van de Benelux: een distributiecentrum van 237.000 vierkante meters in Moerdijk”, aldus een enthousiaste Kemper. “Dat zijn maar liefst 35 voetbalvelden!”

Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 32 minuten geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 14 uur geleden
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 16 uur geleden
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 20 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 22 uur geleden
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07