Afbeelding

Futsallers Excelsior’31 doen goede zaken

Sport

LICHTENVOORDE/RIJSSEN - Met een verdiende 2-6 overwinning in Lichtenvoorde op streekgenoot LZV/Kuypers steeg Excelsior’31 vrijdagavond naar plaats vijf in de landelijke eerste divisie futsal.

De Rijssenaren kenden, zoals vaker dit seizoen, een beroerde start. Namens de thuisploeg was Xander Harmen Lubbers in minuut vijf en zes Excelsior’31 twee keer te slim af. Pardoes keek Excelsior’31 tegen een 2-0 achterstand aan tegen de hekkensluiter. Maar twee minuten later was de stand al weer in evenwicht. De keeper van LZV/Kuypers had het nakijken op een schot van afstand van Remco van Leeuwen en een rebound van Henk Lankamp: 2-2. Hierna nam Excelsior’31 het heft verder in handen en liep het door doelpunten van Rik Voortman, Cor Pongers en Wouter Averesch uit naar een 2-5 voorsprong bij rust.

Na de thee had Excelsior’31 een stortvloed aan kansen, maar stond het vizier niet op scherp. De Rijssenaren vergaten te werken aan het doelsaldo. Verdedigend stond het goed, waardoor het weinig tot geen kansen weggaf. Een paar seconden voor het eindsignaal viel dan toch de eerste treffer na de rust. Het was Rik Voortman die met zijn tweede van de avond voor de 2-6 eindstand zorgde.

Excelsior’31 stijgt door deze overwinning naar plek vijf, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan de teams onder zich. Na drie uitwedstrijden op rij staat er aankomende vrijdag weer een thuiswedstrijd op het programma. In Sporthal de Reggehal is om 21.15 uur HHC de tegenstander.

Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 5 minuten geleden
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 2 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 uur geleden
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 18 uur geleden
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 22 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje gisteren
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00