Afbeelding

Futsallers Excelsior’31 doen goede zaken

Sport

LICHTENVOORDE/RIJSSEN - Met een verdiende 2-6 overwinning in Lichtenvoorde op streekgenoot LZV/Kuypers steeg Excelsior’31 vrijdagavond naar plaats vijf in de landelijke eerste divisie futsal.

De Rijssenaren kenden, zoals vaker dit seizoen, een beroerde start. Namens de thuisploeg was Xander Harmen Lubbers in minuut vijf en zes Excelsior’31 twee keer te slim af. Pardoes keek Excelsior’31 tegen een 2-0 achterstand aan tegen de hekkensluiter. Maar twee minuten later was de stand al weer in evenwicht. De keeper van LZV/Kuypers had het nakijken op een schot van afstand van Remco van Leeuwen en een rebound van Henk Lankamp: 2-2. Hierna nam Excelsior’31 het heft verder in handen en liep het door doelpunten van Rik Voortman, Cor Pongers en Wouter Averesch uit naar een 2-5 voorsprong bij rust.

Na de thee had Excelsior’31 een stortvloed aan kansen, maar stond het vizier niet op scherp. De Rijssenaren vergaten te werken aan het doelsaldo. Verdedigend stond het goed, waardoor het weinig tot geen kansen weggaf. Een paar seconden voor het eindsignaal viel dan toch de eerste treffer na de rust. Het was Rik Voortman die met zijn tweede van de avond voor de 2-6 eindstand zorgde.

Excelsior’31 stijgt door deze overwinning naar plek vijf, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan de teams onder zich. Na drie uitwedstrijden op rij staat er aankomende vrijdag weer een thuiswedstrijd op het programma. In Sporthal de Reggehal is om 21.15 uur HHC de tegenstander.

Inmiddels is het fietsenrek in de Manzessteeg al weggehaald. Dit stond achter de brandtrap.
Fietsen blokkeren doorgang Manzessteeg 22 minuten geleden
Excelsior'31 en Sportclub Rijssen willen twee bestaande trainingsvelden omzetten naar kunstgras. Voor het veld van Sportclub Rijssen moet de KNVB eerst goedkeuring geven.
Twee velden omzetten naar kunstgras 14 uur geleden
Vanuit zijn luie stoel vertelt de heer Tenkink hoe hij de eerste klant in Twello werd.
Al 25 jaar genieten van Gotink Maaltijden 16 uur geleden
Afbeelding
Après-ski in Hoge Wal met Shantykoor Riessen 20 uur geleden
De voortuinen van de flexwoningen aan de Industriestraat in Holten zijn inmiddels voorzien van planten. Alles wordt klaargemaakt, zodat de eerste huurders er binnenkort kunnen gaan wonen.
Meer flexwoningen voor Holtenaren 22 uur geleden
Afbeelding
Norah Rijssen opent weer na een grote verbouwing gisteren
Ontwerp van Palazzo
Palazzo is de grootste logistieke architect van het jaar 2023 22 feb, 07:57
Nederland, Amsterdam, 16 februari 2021?Michel Krielaars, journalist?Foto: Merlijn Doomernik?Alle rechten voorbehouden / All rights reserved
Michel Krielaars vertelt over het Rusland van toen en nu 21 feb, 19:33