Afbeelding

Teleurstelling bij futsallers Excelsior’31 na remise in Panningen

Sport

PANNINGEN/RIJSSEN - De futsallers van Excelsior’31 kwamen afgelopen vrijdag niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen ZVV Beringe. De nummer voorlaatst van de ranglijst had weinig in te brengen tegen de Rijssenaren, maar Excelsior’31 liet zich deze avond makkelijk de kaas van het brood eten.

In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor Excelsior’31. Ondanks het gemis van drie vaste krachten stond Excelsior’31 verdedigend goed en gaf het geen kans weg aan de thuisploeg. Excelsior’31 daarentegen kreeg kansen genoeg. Toch duurde het tot aan zes minuten voor rust dat Excelsior’31 een kans wist te verzilveren. Nick Averesch schoot van buiten de cirkel de bal snoeihard in de kruising. Niet veel later viel ook de 0-2. Een combinatie tussen Remco van Leeuwen en Cor Pongers werd door eerstgenoemde afgerond. Tevens de ruststand.

Kort na de thee ging het plotsklaps mis bij Excelsior’31. Binnen één minuut werd tot tweemaal toe een persoonlijke fout keihard afgestraft door ZVV Beringe. Het ongeloof bij Excelsior’31 werd niet veel later nog groter toen de thuisploeg uit het niets op een 3-2 voorsprong kwam. De stress sloeg toe bij Excelsior’31, waarbij er steeds minder vanuit de organisatie werd gevoetbald. Spelers dwaalden over het veld. Toch bleef Excelsior’31 kansen creëren, waarbij Wouter Averesch acht minuten voor tijd de gelijkmaker aantekende: 3-3. 

Met nog vier minuten zuivere speeltijd speelde Excelsior’31 vol voor de winst. Het wisselde bij balbezit keeper Tim Paalman in voor een vijfde veldspeler. De eerste aanval hieruit was bijna raak. Maar Rik Voortman schoot bij de tweede paal de bal millimeters naast. Excelsior’31 bleef gedecideerd spelen in balbezit, maar wederom lukte het tot tweemaal toe niet om bij de tweede paal de bal in het doel te krijgen. Het zat Excelsior’31 niet mee. Ook niet toen tien seconden voor tijd de lat een overwinning in de weg zat. Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd met een 3-3 eindstand als gevolg.

De volgende wedstrijd van Excelsior’31 is op vrijdag 1 maart. Dan komt Sportclub Olympic op bezoek in Rijssen. Het duel in Sporthal de Reggehal begint om 21.15 uur.

Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 1 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 15 uur geleden
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 17 uur geleden
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 21 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 23 uur geleden
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07