Frank Averesch was met drie assists een belangrijke schakel in de overwinning.
Frank Averesch was met drie assists een belangrijke schakel in de overwinning.

s.v. Rijssen zegeviert bij AVC Heracles

Sport

ALMELO - De ontmoeting tussen s.v. Rijssen en AVC Heracles afgelopen zaterdag was belangrijk voor de positie van s.v. Rijssen op de ranglijst in de zaterdag 4e klasse C. s.v. Rijssen wist te winnen met 2-3 te winnen.

Het openingsdoelpunt kwam al vroeg in de wedstrijd, in de 7e minuut, toen Wilco Hoevink de score opende voor de ploeg van Bjorn Hodes. De goal volgde op een uitstekende voorzet van Frank Averesch, die Hoevink in staat stelde om de bal binnen te tikken, wat de Rijssenaren een vroege voorsprong gaf.

Echter, AVC Heracles liet zich niet zomaar uit het veld slaan. In de 35e minuut wisten ze gelijk te maken dankzij een benutte penalty, toegekend nadat Daan Zwoferink een speler van AVC Heracles ten val bracht in het strafschopgebied.

s.v. Rijssen toonde veerkracht en bleef strijden. In de 56e minuut zorgde Mark Breukink voor gejuich bij het meegereisde Rijssense publiek door de bal over de doelman van AVC Heracles te lobben, na opnieuw een slim aangesneden dieptepass van Frank Averesch. Dit bracht s.v. Rijssen weer op een verdiende voorsprong, met een stand van 1-2.

Ondanks de aanhoudende druk van AVC Heracles, hield s.v. Rijssen stand door als collectief te verdedigen. Een kopbal van Mitchell Brugts in de 76e minuut vergrootte zelfs de voorsprong tot 1-3, na een afgemeten trap van Frank Averesch die over alles iedereen en heen ging. Waar de bal niet overheen ging was “Mitchell Brugts Airlines” die gedurende het seizoen al meermaals bewees met zijn grote sprongkracht boven iedereen uit te kunnen stijgen in luchtduels. Zo ook dit keer wat goed was voor de bevrijdende 1-3.

Hoewel AVC Heracles in de 95e minuut nog een doelpunt wist te maken, kwam het merkwaardigste moment van de wedstrijd in de 97e minuut. Hierbij moest arbiter Frei, die een zeer goede wedstrijd floot, nog in actie komen. Een schermutseling om de bal na de 2-3 resulteerde in twee rode kaarten - één voor de spits van AVC Heracles en één voor keeper Daan Zwoferink van s.v. Rijssen.

Uiteindelijk kwam s.v. Rijssen als winnaar uit de strijd, met een eindstand van 2-3. Volgende week zal s.v. Rijssen het opnemen tegen GFC in Goor. Kan s.v. Rijssen deze lijn voortzetten? Kom het zien op sportpark Heeckeren om 14.30 uur.

Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 17 minuten geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 14 uur geleden
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 16 uur geleden
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 20 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 22 uur geleden
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07