Afbeelding

Wielervereniging Holten trapt het seizoen af

Sport

HOLTEN - De wielervereniging trapte op woensdag 27 maart het voorjaarsseizoen af met de Algemene Leden Vergadering met een nieuw bestuur. 

Dat het voorjaarsseizoen nu wordt afgetrapt, betekent niet dat er in de wintermaanden niets gebeurd is. Zo hebben velen leden meegewerkt aan het laten slagen van de Beemd en bergtoer afgelopen januari. Daarnaast is er een groep aan het werk met de basiseisen sociale veiligheid vanuit de NOC NSF. De vereniging wil namelijk een veilige omgeving bieden voor alle leden.

Waar het binnen de vereniging natuurlijk allemaal om draait is het fietsen zelf, op de weg, gravel en in het bos. Nu het langer licht blijft, kan er ook ‘s avonds weer gefietst worden. Naast de race- en MTB-groepen gaat er ook een gravelgroep van start. Voorzitter Erik Huzen geeft aan dat de vereniging al nieuwe leden heeft mogen verwelkomen, maar dat liefhebbers uit Holten en omgeving zich nog steeds mogen aansluiten. Er mag natuurlijk eerst een aantal keren vrijblijvend meegefietst worden. Wielervereniging Holten heeft verschillende fietsgroepen, van A tot en met D, voor zowel de snelle racers als de recreatieve racefietser. De laatstgenoemde fietsgroep gaat van start op initiatief van Ria Nijland-Groteboer. “Ik merkte  dat er binnen de verenging een groeiende groep is die gewoon lekker met elkaar wil race fietsen om vooral te genieten van de omgeving en niet veel op heeft met gemiddelde snelheden.” De D groep fietst op de dinsdag en start om 19.00 vanaf het honk aan de Aaltinksweg 1b.

Het eerstvolgende evenement van Wielervereniging Holten is de Holterbergtoer op zondag 7 april met volledig bewegwijzerde routes van 60, 100 en 150 kilometer door heuvelachtig terrein. Ook junioren zijn van harte welkom. Tot 16 jaar is deelname (onder begeleiding van een ouder) zelfs gratis. Inschrijven is mogelijk op www.fietssport.nl/toertochten/55217/holterbergtoer.

Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 1 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 15 uur geleden
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 17 uur geleden
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 21 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 23 uur geleden
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07