Afbeelding
Foto: Orange Pictures

Excelsior’31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback

Sport

RIJSSEN - De Rijssenaren wonnen hun thuiswedstrijd tegen FC Coronaas met 4-3. Dankzij deze overwinning blijft Excelsior’31 op de zesde plaats staan in de landelijke eerste divisie.

Bij rust zag het er somber uit voor Excelsior’31, dat op dat moment een achterstand van 1-3 had. In de eerste helft deed Excelsior’31 zichzelf tekort door de tegendoelpunten te gemakkelijk weg te geven. Kort na de rust herpakte Excelsior’31 zich en kwam het door doelpunten van Rik Voortman en Jan Borghuis op gelijke hoogte met de bezoekers uit Venray: 3-3.

Het wedstrijdbeeld zag er toen een stuk positiever uit voor Excelsior’31. Maar de tegenpartij raakte niet van slag. De wedstrijd werd steeds fysieker. Hoewel de scheidsrechters veel lieten doorgaan, deelden ze op de juiste momenten een tweetal gele kaarten uit. Het spel werd niet onsportief. Er werd op het scherpst van de snede gespeeld, waarbij de arbiters op de proef werden gesteld.

Het venijn en de grote kans op een overwinning voor een van beide teams lag vooral in de slotfase van de wedstrijd. Excelsior’31 kon in deze fase vertrouwen op doelman Lennart Krijgsman, die de plaats onder de lat innam van de geblesseerde Tim Paalman. Na een wat onwennig begin toonde de jonge doelman zijn klasse. Met zijn lenigheid en behendigheid wist hij twee zekere tegendoelpunten te voorkomen.

Drie minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Excelsior’31 voor het eerst op voorsprong. Spits Cor Pongers reageerde alert op een afvallende bal: 4-3. FC Coronaas nam direct een time-out en begon met powerplay. Bij balbezit wisselde het de keeper in voor een vijfde veldspeler. Tweemaal kreeg FC Coronaas een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar opnieuw voorkwam doelman Krijgsman een tegendoelpunt. Excelsior’31 had de wedstrijd volledig kunnen beslissen, maar Nick Averesch had de pech dat zijn schot van grote afstand net aan de verkeerde kant van de paal belandde. Excelsior’31 slaagde er uiteindelijk met moeite in om de 4-3 voorsprong vast te houden.

Ondanks deze overwinning blijft Excelsior’31 op de zesde plaats staan op de ranglijst. Aankomende vrijdag, 19 april, reist het af naar Eindhoven voor het duel tegen nummer vijf FC Botafogo.

Een tenue van FC Twente en deelname aan het eindtoernooi zijn enkele van de te winnen prijzen.
Straathoekwerk doet mee aan de FC Twente Cup 14 uur geleden
Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 20 uur geleden
Afbeelding
Julia Seppenwoolde wint Johan Knaap Games 800m 23 uur geleden
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum gisteren
Afbeelding
Meikeverrit weer een groot succes FOTO'S 24 mei, 17:49
Emmens: "Help mee om de plannen van het windpark Vletgaarsmaten af te blazen."
Verontrust over komst grote windturbines 24 mei, 16:06
Afbeelding
Kennis & Inspiratiesessie voor Ondernemers 24 mei, 15:46
Henk Nijkamp (CDA): “Wat ons betreft moeten er op deze plek helemaal geen windmolens komen! Ze staan te dicht bij woonwijk De Liesen en de nieuwbouw van scholengemeenschap De Waerdenborch.”
Nijkamp: windplan op pauze zetten? 24 mei, 13:42