Afbeelding

Excelsior’31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback

Sport

RIJSSEN - De Rijssenaren wonnen hun thuiswedstrijd tegen FC Coronaas met 4-3. Dankzij deze overwinning blijft Excelsior’31 op de zesde plaats staan in de landelijke eerste divisie.

Bij rust zag het er somber uit voor Excelsior’31, dat op dat moment een achterstand van 1-3 had. In de eerste helft deed Excelsior’31 zichzelf tekort door de tegendoelpunten te gemakkelijk weg te geven. Kort na de rust herpakte Excelsior’31 zich en kwam het door doelpunten van Rik Voortman en Jan Borghuis op gelijke hoogte met de bezoekers uit Venray: 3-3.

Het wedstrijdbeeld zag er toen een stuk positiever uit voor Excelsior’31. Maar de tegenpartij raakte niet van slag. De wedstrijd werd steeds fysieker. Hoewel de scheidsrechters veel lieten doorgaan, deelden ze op de juiste momenten een tweetal gele kaarten uit. Het spel werd niet onsportief. Er werd op het scherpst van de snede gespeeld, waarbij de arbiters op de proef werden gesteld.

Het venijn en de grote kans op een overwinning voor een van beide teams lag vooral in de slotfase van de wedstrijd. Excelsior’31 kon in deze fase vertrouwen op doelman Lennart Krijgsman, die de plaats onder de lat innam van de geblesseerde Tim Paalman. Na een wat onwennig begin toonde de jonge doelman zijn klasse. Met zijn lenigheid en behendigheid wist hij twee zekere tegendoelpunten te voorkomen.

Drie minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Excelsior’31 voor het eerst op voorsprong. Spits Cor Pongers reageerde alert op een afvallende bal: 4-3. FC Coronaas nam direct een time-out en begon met powerplay. Bij balbezit wisselde het de keeper in voor een vijfde veldspeler. Tweemaal kreeg FC Coronaas een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar opnieuw voorkwam doelman Krijgsman een tegendoelpunt. Excelsior’31 had de wedstrijd volledig kunnen beslissen, maar Nick Averesch had de pech dat zijn schot van grote afstand net aan de verkeerde kant van de paal belandde. Excelsior’31 slaagde er uiteindelijk met moeite in om de 4-3 voorsprong vast te houden.

Ondanks deze overwinning blijft Excelsior’31 op de zesde plaats staan op de ranglijst. Aankomende vrijdag, 19 april, reist het af naar Eindhoven voor het duel tegen nummer vijf FC Botafogo.

Vlak voor de finish in Rijssen krijgen de renners nog de lastige Markeloseberg voor hun kiezen. (Foto: Herbert Huizer)
Sterk internationaal deelnemersveld belooft spannende Ronde van Overijssel 8 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 28 apr, 19:27