Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).

Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam

Sport

HOLTEN/ROTTERDAM - Het begon allemaal om fitter te worden zo’n tien jaar geleden. ‘Een blokje om hardlopen’ vertelt Elly Stegink (47), zojuist teruggekeerd uit Rotterdam waar ze haar eerste marathon liep. Hoe iets op positieve manier uit de hand kan lopen.

Ze weet nog goed hoe ze begon en met name de oude sneakers waar ze op liep. “Goede schoenen zijn superbelangrijk, maar dat wist ik toen nog niet”, zegt Elly lachend. Ze kreeg de smaak te pakken en op goede sportschoenen werd het lopen steeds belangrijker. 

Elly is geen lid van een vereniging en zocht zelf alles uit. “Het is een kwestie van opbouwen, steeds een stuk verder”, vervolgt Elly. Ze kwam in aanraking met andere lopers. “Je komt met het hardlopen eensgezinde mensen tegen en die vroegen mij een keer mee te doen aan een wedstrijd. Ik heb als eerste meegedaan met de Diepe Hel loop hier in Holten.” En dat smaakte naar meer. 

Elly loopt elke dag hard en maakte kennis met runstreaken. Dan ‘moet’ je minimaal elke dag 1 mile, oftewel 1,6 kilometer hardlopen. Hoeveel dagen ze dit al volhoudt, moet worden opgezocht in een agenda. “Ik heb nu 873 dagen elke dag minimaal 1 mile gelopen”, vertelt Elly. En het blijft niet bij Nederland. Inmiddels zijn er wedstrijden gelopen in Curaçao, Praag en onlangs nog de halve marathon in Berlijn. “Ik was op vakantie op Curaçao en zag dat daar een wedstrijd was en ik dacht, daar kan ik aan meedoen. Zo leer je veel mensen kennen en bouw je een soort van netwerkje op en kom je in aanraking met wedstrijden in het buitenland.” 

Berlijn was een soort van training voor de marathon van Rotterdam. Elly had die afstand, ruim 42 kilometer, nog nooit gelopen. “Ik ben 21 kilometer gewend en dat ging ook goed, maar vanaf 25 kilometer had ik het zwaar”, vertelt Elly een dag na de wedstrijd. “Maar ik ben positief ingesteld met aanmoedigingen door het publiek heb ik het na iets meer dan 4 uur gehaald.” 

Of er een volgende komt is nog niet zeker. “Een buitenland marathon zou ik nog wel willen doen”, zegt ze. En Elly kennende gaat dat ongetwijfeld nog gebeuren. Haar eerstvolgende wedstrijd is de triathlon in Holten. Een mooie gelegenheid om Elly ‘live’ in actie te zien.

Afbeelding
Draaien maar! 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Hart van Rijssen-Holten lees je nu online 9 uur geleden
De volgende Dutch Supersport ronde staat gepland voor zaterdag 18 mei.
Maik Duin scoort knappe tweede plaats op het TT Circuit Assen 30 apr, 10:17
Vlak voor de finish in Rijssen krijgen de renners nog de lastige Markeloseberg voor hun kiezen. (Foto: Herbert Huizer)
Sterk internationaal deelnemersveld belooft spannende Ronde van Overijssel 29 apr, 18:04
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 28 apr, 19:27
Afbeelding
Cursus Jeugdnatuurbegeleider Sallandse Heuvelrug en Reggedal 28 apr, 17:58
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 28 apr, 13:29
Bijen zijn zeer belangrijk voor het ecosysteem, helaas slinken hun aantallen.
Help Nederland in bloei te zetten 28 apr, 11:55