Spits René Koezen scoorde twee belangrijke doelpunten. (Foto: xChar)
Spits René Koezen scoorde twee belangrijke doelpunten. (Foto: xChar)

SC Lutten overmeesterd door s.v. Rijssen in spannende wedstrijd

Sport

RIJSSEN - s.v. Rijssen heeft in eigen huis SC Lutten verslagen met een overtuigende 7-4 overwinning. De wedstrijd was rijk aan doelpunten van hoge kwaliteit. Met slechts twee wedstrijden te gaan, leidt s.v. Rijssen in de strijd om de derde periodetitel.

Na een teleurstellende 5-1 nederlaag in de uitwedstrijd, voelden de trainers Björn Hodes en Gerald Zandvoort dat er thuis iets moest veranderen. En dat gebeurde. s.v. Rijssen nam een knappe voorsprong toen René Koezen een afstandsschot op doel losliet, dat prachtig in de kruising belandde. Niet lang daarna volgde de 2-0, toen Mitchell Brugts de bal breed legde voor Mark Breukink, die kalm voorbij de keeper schoof met de binnenkant van zijn voet. Vlak voor rust werd het zelfs 3-0 dankzij een prachtige steekpass van Wilco Hoevink naar buitenspeler Mitchell Brugts, die koelbloedig afrondde. Net voor het rustsignaal maakte de tegenpartij het nog 3-1 met een rommelig doelpunt uit een hoekschop.

Na de rust kwam SC Lutten scherper uit de kleedkamer dan de spelers van Rijssen. Vrijwel direct na het fluitsignaal verkleinden ze de achterstand tot 3-2. Trainer Björn Hodes besloot daarop enkele tactische wissels toe te passen, wat meteen resultaat opleverde. Pawel Piskorz, die inmiddels was ingebracht, ontving een diepe pass van Gerwin Hendrikse. Piskorz vond zijn medespits René Koezen naast zich, die vervolgens de tweede goal van de middag maakte door de bal in een leeg doel te schuiven. Met een 4-2 voorsprong moesten de Rijssenaren opnieuw hun adem inhouden, want al snel werd het weer 4-3.

Gelukkig werden deze zorgen al snel weggenomen toen Frank Averesch op aangeven van Wilco Hoevink knap de 5-3 binnen schoot. Daarna slaagde s.v. Rijssen er nog twee keer in om te scoren, met opnieuw Frank Averesch en invaller Gerben Brunnekreef die beiden werden bediend door de balvaste spits Pawel Piskorz. Vlak voor het eindsignaal slaagde de uitploeg er nog een keer in om te scoren, wat resulteerde in een eindstand van 7-4.

Een opwindende en zeer verdiende overwinning voor de thuisploeg. Zaterdag 18 mei staat s.v. Rijssen tegenover RKSV Bornerbroek, met de aftrap gepland om 14.30 uur.

Een tenue van FC Twente en deelname aan het eindtoernooi zijn enkele van de te winnen prijzen.
Straathoekwerk doet mee aan de FC Twente Cup 13 uur geleden
Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 19 uur geleden
Afbeelding
Julia Seppenwoolde wint Johan Knaap Games 800m 22 uur geleden
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum gisteren
Afbeelding
Meikeverrit weer een groot succes FOTO'S 24 mei, 17:49
Emmens: "Help mee om de plannen van het windpark Vletgaarsmaten af te blazen."
Verontrust over komst grote windturbines 24 mei, 16:06
Afbeelding
Kennis & Inspiratiesessie voor Ondernemers 24 mei, 15:46
Henk Nijkamp (CDA): “Wat ons betreft moeten er op deze plek helemaal geen windmolens komen! Ze staan te dicht bij woonwijk De Liesen en de nieuwbouw van scholengemeenschap De Waerdenborch.”
Nijkamp: windplan op pauze zetten? 24 mei, 13:42