Afbeelding
Foto: Wim Beunk

Hermen Kobus wint Eurol Hellendoorn Rally

Sport

HELLENDOORN - Hermen Kobus (Škoda Fabia R5) heeft zijn trilogie voltooid. Na de zege in de ELE Rally en de GTC Rally voegde hij dit weekend ook de Eurol Hellendoorn Rally toe aan zijn palmares. "Ja super! Helemaal fantastisch! In één jaar drie grote Nederlandse wedstrijden op mijn naam schrijven, is denk ik best uniek" aldus Kobus tegen autosport.nl.

In een deelnemersveld bestaande uit 72 rallyrijders moest in totaal 158 kilometer worden afgelegd, verdeeld over 15 klassementsproeven. Lokale toppers Dennis Kuipers en Bernhard ten Brinke waren er dit jaar niet bij. Tienduizenden liefhebbers namen het afgelopen weekend een kijkje bij het spektakel van de Hellendoorn Rally. De fans kwamen niet alleen uit de omliggende gemeenten, maar van heinde en verre. Soms van over de grens.

Na de eerste vijf proeven op de vrijdagavond ging Kobus al aan de leiding, zij het minimaal. Zijn voorsprong op de nummer twee in het klassement - Jasper van de Heuvel - was slechts 4,5 seconde. Met uitzondering van proef Almelo won Kobus alle klassementsproeven en werd zodoende winnaar.

Van den Heuvel viel helaas uit op proef 8. Bob de Jong eindigde als tweede, Melissa Debackere werd derde.

Met zijn recente aankondiging om te stoppen lijkt dit het ultieme moment.
"Als ik wil stoppen op mijn hoogtepunt, dan moeten we nu stoppen" grijnst Kobus. "Of hij volgend jaar zijn Hellendoorn-titel komt verdedigen? "Ik zeg nooit nooit, vooralsnog hang ik 'm aan de wilgen".

Uitslagen

In de wedstrijd waren er nog meer kampioenschappen te verdelen. Na het uitvallen van Ad Smits (Evo X) wist ook Lambert Parren (Evo X) zeker dat hij zijn Nationale titel kon gaan veiligstellen. Dat lukte. Hij moest in het klassement wel de verrassend sterke Fiesta Proto van Bas van Kamperdijk voor zich laten. Bij de tweewielaandrijvers was Edwin Wolves (Opel Kadett) het snelste in zijn thuiswedstrijd. Jan de Winkel (Clio R3) was tweede, maar met name voor Timo van der Marel (Adam R2) was veel respect. Na zijn zware crash in Finland, aan de zijde van André de Vries, keerde Timo terug op de rallypaden. Tot slot was de winst in de Historic Rally in extremis voor Jef van Hooft in de Lancia Delta Integrale. De Shortrally werd nipt gewonnen door Dries Bosch in de Toyota Corolla.

Bron uitslagen:
Autosport.nl

Foto: Wim Beunk. 

Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 1 uur geleden
De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 3 uur geleden
Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 16 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 18 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 21 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent gisteren
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland gisteren
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54