Afbeelding

De natuur in tijdens de voorjaarsvakantie

Uitgaan

HOLTEN - Het Natuurmuseum Holterberg houdt weer allerlei activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie.

Op maandag 12 februari en op woensdag 21 februari kan er onder begeleiding van de medewerkers vogelvoer worden geknutseld in het museum. Vogels kunnen altijd wel een beetje hulp gebruiken bij het vinden van voedsel. Er kan gestart worden tussen 13.00 en 15.00 uur. Deelname aan deze activiteit kost, naast de entreeprijs voor het museum, 1,50 euro per persoon. 

Nature Experience voorjaarsvakantie Natuurmuseum Holterberg

Nature Experience 

Donderdag 15 februari en 22 februari staat in het teken van de Nature Experience. De speurtas en schatkaart brengen de deelnemers langs allerlei opdrachten in het bos. Hier leren de deelnemers onder andere hoe de bosbewoners de winter doorkomen. De Nature Experience kan tussen 11.00 en 15.00 uur gestart worden. Deelname kost 4,50 euro per persoon (ook voor ouders/begeleiders). 

trekpaarden natuurmuseum Holterberg bomen kappen

Trekpaarden en nog veel meer

Zaterdag 17 februari staat het bos centraal in Natuurmuseum Holterberg. Dit programma begint om 14.00 uur in het museum met een uitleg over bosbeheer. In het bos wordt er een boom uitgezocht die gekapt gaat worden. Vroeger werden gekapte bomen met behulp van paardenkracht het bos uitgesleept. Daarvoor gebruikte men ‘koudbloedpaarden’. Twee van deze paarden zijn op deze dag aan het werk te zien in het bos. 

Ook op het plein voor het museum is er van alles te doen. Boomkunstenaar Mervin Goossen tovert met zijn motorzaag beelden uit hout. Ook is de schaapherder aanwezig. Jaap Schaap verkoopt allerlei vachten van zijn eigen schapen. Bovendien kunnen er broodjes worden gebakken boven een echt vuurtje. De kosten zijn de entreeprijs van het Daantje Das bos en 1 euro per broodje met chocolademelk.

Jentai van Grevenhof opzetten dieren Natuurmuseum Holterberg

Demonstratie opzetten dieren

Meer ontdekken over het prepareren van dieren? Kom dan op zondag 18 februari naar het Natuurmuseum Holterberg. Preparateur Jentai van Grevenhof laat de bezoekers live zien hoe een dier levensecht wordt opzet. Ook geeft zij tijdens haar demonstratie antwoord op allerlei vragen over het prepareren. Deze demonstratie is gratis voor bezoekers van het museum en start om 13.00 uur. 

wandelen gezin Holterberg Natuurmuseum Voorjaarsvakantie

Wandelen met het gezin op de Holterberg

Ontdek de natuur eens op een andere manier door mee te wandelen met de gezinswandeling. De gids weet precies hoe dieren gespot kunnen worden. Na afloop staat de warme chocolademelk klaar én kan er een eigen broodje worden gebakken boven een echt vuurtje. 

De wandeling start om 11.00 uur bij het Natuurmuseum. Deelname kost 7,50 euro per persoon, dit is inclusief broodje bakken en chocolademelk. Reserveren is noodzakelijk en kan telefonisch op 0548 - 361979 of via e-mail info@museumholterberg.nl. De wandeling gaat door bij minimaal 10 personen en is niet geschikt voor wandelwagens en buggy’s.

Fossielen ontdekken

Stenoloog Martin Doorman demonstreert op dinsdag 20 februari hoe natuurstenen geslepen worden. Martin verzamelt en slijpt al meer dan 30 jaar mineralen en edelstenen. Hij reist de hele wereld over, altijd op zoek naar bijzondere stenen. Zelf een mooie steen gevonden? Neem die dan mee voor onderzoek. Wie weet zitten er wel fossielen of mineralen in de steen verstopt! Samen met Martin worden de stenen ook echt onderzocht. Martin neemt ook bijzondere stenen mee die te koop zijn. Martin staat vanaf 11.00 uur in de hal van het museum. Het bezoek aan de stenoloog is gratis.

verkoop leren buideltjes, workshop buideltjes maken, Margot Hagel

Workshop buideltjes maken

Kom op vrijdag 23 februari naar het museum voor een leerworkshop. Margot Hagel is de hele dag aanwezig om workshops te geven over het maken van buideltjes van echt leer. Ook heeft ze een stand met handgemaakte leren buidels, armbanden en tassen die te koop zijn. Margot staat vanaf 11.00 uur in de hal van het museum.

Melissa Roelvink, dieren tekenen, workshop, natuurmuseum Holterberg, voorjaarsvakantie

Dieren leren tekenen

Zondag 25 februari verzorgt Melissa Roelvink workshops dieren tekenen. Jong en oud worden deze dag uitgedaagd om een tekening van dieren te maken, opgebouwd uit simpele basisvormen. Dit is gratis te volgen voor bezoekers van het museum. De workshops starten om 11.00, 13.00 en 15.00 uur.

Mervin Goossen, natuurmuseum Holterberg, motorzaag, beelden uit boomstam
Bekijk hoe er beelden uit hout worden gemaakt op zaterdag 17 februari. 

Bekijk hoe er beelden uit hout worden gemaakt.
Inmiddels is het fietsenrek in de Manzessteeg al weggehaald. Dit stond achter de brandtrap.
Fietsen blokkeren doorgang Manzessteeg 23 minuten geleden
Excelsior'31 en Sportclub Rijssen willen twee bestaande trainingsvelden omzetten naar kunstgras. Voor het veld van Sportclub Rijssen moet de KNVB eerst goedkeuring geven.
Twee velden omzetten naar kunstgras 14 uur geleden
Vanuit zijn luie stoel vertelt de heer Tenkink hoe hij de eerste klant in Twello werd.
Al 25 jaar genieten van Gotink Maaltijden 16 uur geleden
Afbeelding
Après-ski in Hoge Wal met Shantykoor Riessen 20 uur geleden
De voortuinen van de flexwoningen aan de Industriestraat in Holten zijn inmiddels voorzien van planten. Alles wordt klaargemaakt, zodat de eerste huurders er binnenkort kunnen gaan wonen.
Meer flexwoningen voor Holtenaren 22 uur geleden
Afbeelding
Norah Rijssen opent weer na een grote verbouwing gisteren
Ontwerp van Palazzo
Palazzo is de grootste logistieke architect van het jaar 2023 22 feb, 07:57
Nederland, Amsterdam, 16 februari 2021?Michel Krielaars, journalist?Foto: Merlijn Doomernik?Alle rechten voorbehouden / All rights reserved
Michel Krielaars vertelt over het Rusland van toen en nu 21 feb, 19:33