De bibliotheek wil kinderen interesseren voor techniek met behulp van diverse technische en creatieve workshops.
De bibliotheek wil kinderen interesseren voor techniek met behulp van diverse technische en creatieve workshops.

Creatief en technisch bezig zijn in de bieb in de voorjaarsvakantie

Uitgaan

RIJSSEN-HOLTEN - De bibliotheek zorgt ervoor dat kinderen graag lezen, maar de bibliotheek vindt het ook belangrijk dat kinderen plezier en interesse krijgen in techniek. Samen met Tetem uit Enschede, de instelling die digitale cultuur en maakcultuur stimuleert, houdt de Bibliotheek Rijssen-Holten in februari verschillende workshops voor kinderen. Op 14 en 21 februari zijn er online workshops en op 20 februari twee fysieke.

Vanuit thuis kan er op 14 of 21 februari worden deelgenomen aan de online KidsLab bijeenkomst. De KidsLab bijeenkomst is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Samen met de online techniekcoach en andere kinderen wordt er dan met de Make-it kit een Festive Flashlight gemaakt; een feestelijke LED-zaklamp.

De deelnemers knippen uit papier een figuur dat zij willen verwerken in hun zaklamp. Maak bijvoorbeeld een smiley, dier of bloem. Koppel deze aan de LED-zaklamp en het figuur zal kleurrijk oplichten. 

Reserveer de materialen via de agenda op www.bibliotheekrijssenholten.nl en haal voor 14 februari de Make-it Festive Flashlight kit op bij Bibliotheek Rijssen of Holten en doe mee op 14 of 21 februari.

Maak eigen neonverlichting

Een voetbal, gitaar of een lievelingsdier…mooi verlicht in de slaapkamer? Laat creativiteit de vrije loop en creëer in deze ontwerpworkshop een neonobject, uit een doorlopende lijn. De deelnemer kiest het materiaal in een favoriete neonkleur en buigt dit in de vorm van het ontwerp. 

Doe mee met de workshop op dinsdag 20 februari, in de ochtend om 11.00 uur in de Bibliotheek Rijssen of in de middag om 14.00 uur in de Bibliotheek Holten. Reserveer een plekje via de agenda op www.bibliotheekrijssenholten.nl. Deze workshop is bedoeld voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar. 

Met de workshops, die de bibliotheek in ieder geval iedere schoolvakantie organiseert, hoopt ze kinderen te interesseren voor techniek. Zo kunnen ze goed meekomen in de snel veranderende wereld én misschien kiezen ze later wel voor een technisch beroep.

Inmiddels is het fietsenrek in de Manzessteeg al weggehaald. Dit stond achter de brandtrap.
Fietsen blokkeren doorgang Manzessteeg 13 minuten geleden
Excelsior'31 en Sportclub Rijssen willen twee bestaande trainingsvelden omzetten naar kunstgras. Voor het veld van Sportclub Rijssen moet de KNVB eerst goedkeuring geven.
Twee velden omzetten naar kunstgras 14 uur geleden
Vanuit zijn luie stoel vertelt de heer Tenkink hoe hij de eerste klant in Twello werd.
Al 25 jaar genieten van Gotink Maaltijden 16 uur geleden
Afbeelding
Après-ski in Hoge Wal met Shantykoor Riessen 20 uur geleden
De voortuinen van de flexwoningen aan de Industriestraat in Holten zijn inmiddels voorzien van planten. Alles wordt klaargemaakt, zodat de eerste huurders er binnenkort kunnen gaan wonen.
Meer flexwoningen voor Holtenaren 22 uur geleden
Afbeelding
Norah Rijssen opent weer na een grote verbouwing gisteren
Ontwerp van Palazzo
Palazzo is de grootste logistieke architect van het jaar 2023 22 feb, 07:57
Nederland, Amsterdam, 16 februari 2021?Michel Krielaars, journalist?Foto: Merlijn Doomernik?Alle rechten voorbehouden / All rights reserved
Michel Krielaars vertelt over het Rusland van toen en nu 21 feb, 19:33