De bibliotheek wil kinderen interesseren voor techniek met behulp van diverse technische en creatieve workshops.
De bibliotheek wil kinderen interesseren voor techniek met behulp van diverse technische en creatieve workshops.

Creatief en technisch bezig zijn in de bieb in de voorjaarsvakantie

Uitgaan

RIJSSEN-HOLTEN - De bibliotheek zorgt ervoor dat kinderen graag lezen, maar de bibliotheek vindt het ook belangrijk dat kinderen plezier en interesse krijgen in techniek. Samen met Tetem uit Enschede, de instelling die digitale cultuur en maakcultuur stimuleert, houdt de Bibliotheek Rijssen-Holten in februari verschillende workshops voor kinderen. Op 14 en 21 februari zijn er online workshops en op 20 februari twee fysieke.

Vanuit thuis kan er op 14 of 21 februari worden deelgenomen aan de online KidsLab bijeenkomst. De KidsLab bijeenkomst is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Samen met de online techniekcoach en andere kinderen wordt er dan met de Make-it kit een Festive Flashlight gemaakt; een feestelijke LED-zaklamp.

De deelnemers knippen uit papier een figuur dat zij willen verwerken in hun zaklamp. Maak bijvoorbeeld een smiley, dier of bloem. Koppel deze aan de LED-zaklamp en het figuur zal kleurrijk oplichten. 

Reserveer de materialen via de agenda op www.bibliotheekrijssenholten.nl en haal voor 14 februari de Make-it Festive Flashlight kit op bij Bibliotheek Rijssen of Holten en doe mee op 14 of 21 februari.

Maak eigen neonverlichting

Een voetbal, gitaar of een lievelingsdier…mooi verlicht in de slaapkamer? Laat creativiteit de vrije loop en creëer in deze ontwerpworkshop een neonobject, uit een doorlopende lijn. De deelnemer kiest het materiaal in een favoriete neonkleur en buigt dit in de vorm van het ontwerp. 

Doe mee met de workshop op dinsdag 20 februari, in de ochtend om 11.00 uur in de Bibliotheek Rijssen of in de middag om 14.00 uur in de Bibliotheek Holten. Reserveer een plekje via de agenda op www.bibliotheekrijssenholten.nl. Deze workshop is bedoeld voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar. 

Met de workshops, die de bibliotheek in ieder geval iedere schoolvakantie organiseert, hoopt ze kinderen te interesseren voor techniek. Zo kunnen ze goed meekomen in de snel veranderende wereld én misschien kiezen ze later wel voor een technisch beroep.

Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 1 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 15 uur geleden
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 17 uur geleden
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 21 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 23 uur geleden
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07