Het pand aan de Argonstraat waar het Rijssens Mannenkoor onder meer oud papier inzameld.
Het pand aan de Argonstraat waar het Rijssens Mannenkoor onder meer oud papier inzameld. Foto: Ard Kamphuis

Rijssen recyclet en ook het Mannenkoor doet mee

Verenigingen

RIJSSEN - Al decennia loopt gemeente Rijssen-Holten voorop als het gaat om hergebruik van spullen. De gemeentewerf waar afval kan worden ingeleverd is verbonden met kringloopwinkel ‘n Roondgaank. In Rijssen zijn er nog vier kringloopwinkels waaronder sinds enkele maanden eentje gespecialiseerd in bouwmaterialen. 

Oud papier en kartonnen dozen worden ingezameld om te worden gebruikt als grondstof voor nieuw papier. Het Rijssens Mannenkoor doet dat al decennia en heeft al meer dan 20 jaar een eigen gebouw aan de Argonstraat. In dat gebouw is een zaal die het koor gebruikt om te repeteren. Er is een magazijn waarin de spullen die worden ingezameld voor de zomerverkoop worden opgeslagen. 

Wist u overigens dat bruikbare en verkoopbare spullen (uitgezonderd meubels), die u zelf niet meer nodig heeft ook bij het Rijssens mannenkoor welkom zijn? Het meest succesvol en bekend is de locatie omdat je daar van maandag tot en met zaterdag papier en karton kunt brengen van zonsopkomst tot zonsondergang.

Een probleem is wel dat de opbrengst van oud papier zover is gedaald dat het verzamelen een stuk minder aantrekkelijk is. Het Rijssens Mannenkoor heeft de inzameling zo georganiseerd dat, als de containers vol lijken, alles met een groot en zwaar gewicht wordt samengeperst waardoor er dubbel zoveel in kan als wanneer het los wordt gestort. En terwijl andere verenigingen nadenken of het nog wel loont om papier in te zamelen gaat het Rijssens Mannenkoor er gewoon mee door. “We doen dat natuurlijk omdat het met ons systeem nog lonend is maar ook omdat we vinden dat we een maatschappelijke opgave hebben in de recycling”, aldus het mannenkoor.

Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 2 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 uur geleden
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 18 uur geleden
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 22 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje gisteren
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07