De Bibliotheek Rijssen-Holten houdt op vrijdag 31 mei de Maakdag in het Kulturhus Holten.
De Bibliotheek Rijssen-Holten houdt op vrijdag 31 mei de Maakdag in het Kulturhus Holten.

Ontdek de nieuwste technieken

Verenigingen

HOLTEN - Jong en oud kan op vrijdag 31 mei kennismaken met digitale cultuur, maken, ontwerpen en programmeren. De Maakdag is in het Kulturhus in Holten van 14.00 tot 17.00 uur. Iedereen kan vrij binnenlopen. 

Het succesvolle Maker Festival (2 tot en met 5 mei) gaat ‘on tour’ langs verschillende gemeenten en doet ook Rijssen-Holten aan.

Experimenteer in het Kulturhus in Holten met creatieve (maak)technieken zoals de nieuwste Make-It techniekkit of maak een kunstige robot. Leer in het FilmLab alles over films en duik in de wereld van AR en VR of bezoek het RobotLab waar bezoekers slimme robots kunt programmeren. Of creëer in het MediaLab een eigen avatar waarmee gedanst kan worden. Dit alles onder begeleiding van professionele techniekcoaches.

Kom ook een kijkje nemen in het Kijk- en DoeLab ‘De Kreeft’, het elektro-mechanische fantasiedier van Tristan Kruithof, dat laat zien dat er ook creatief naar techniek en technologie kan worden gekeken. Bezoek de kleurrijke expositie van neonobjecten in het ExpoLab, gemaakt door jongeren tijdens het lokale maakplaatsenprogramma. Laat je in het KunstLab inspireren door werk van lokale kunstenaars. Of ontdek welke technieken en maakprocessen in het onderwijs en het Twentse bedrijfsleven worden gebruikt én praat met de experts in het KennisLab.

Een tenue van FC Twente en deelname aan het eindtoernooi zijn enkele van de te winnen prijzen.
Straathoekwerk doet mee aan de FC Twente Cup 12 uur geleden
Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 18 uur geleden
Afbeelding
Julia Seppenwoolde wint Johan Knaap Games 800m 21 uur geleden
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum 23 uur geleden
Afbeelding
Meikeverrit weer een groot succes FOTO'S 24 mei, 17:49
Emmens: "Help mee om de plannen van het windpark Vletgaarsmaten af te blazen."
Verontrust over komst grote windturbines 24 mei, 16:06
Afbeelding
Kennis & Inspiratiesessie voor Ondernemers 24 mei, 15:46
Henk Nijkamp (CDA): “Wat ons betreft moeten er op deze plek helemaal geen windmolens komen! Ze staan te dicht bij woonwijk De Liesen en de nieuwbouw van scholengemeenschap De Waerdenborch.”
Nijkamp: windplan op pauze zetten? 24 mei, 13:42