Vanuit zijn luie stoel vertelt de heer Tenkink hoe hij de eerste klant in Twello werd.
Vanuit zijn luie stoel vertelt de heer Tenkink hoe hij de eerste klant in Twello werd.

Al 25 jaar genieten van Gotink Maaltijden

Zakelijk

TWELLO - In een vrijstaande jaren-twintigwoning met een diepe tuin aan de rand van Twello woont de heer Tenkink. Nog als de dag van gisteren weet hij dat hij klant werd bij Gotink. “Ik belde ze op of ik geen klant kon worden”, steekt hij van wal. “Eigenlijk kwam Gotink nog helemaal niet in Twello, maar ze hadden toch al klanten op de Worp. Dus kon ik er ook wel bij op de rit.” En zo werd de heer Tenkink de eerste maaltijdklant in Twello. Dat was nog in de tijd dat Gotink in de binnenstad van Deventer gehuisvest was, inmiddels al meer dan 25 jaar geleden.

Terwijl de antieke klok op de achtergrond tikt vertelt meneer dat het wel ’96 of ’97 moet zijn geweest dat hij klant werd. Het aantal keren in de week dat hij bestelt varieert altijd. Hij kweekt zelf nog wat andijvie en boerenkool en hij krijgt nog wel eens wat snijbonen van de buren. Maar soms bestelt hij ook wel de hele week.

Groenten zelf verbouwen lukt de oud-tuinder nog wel. In zijn diepe tuin staat nog altijd een kas waar vroeger de bloemen stonden. Tot twee jaar terug had de heer Tenkink nog altijd klanten voor zijn bloemen. Nu doet hij het wat rustiger aan. Dat mag ook wel een keer als je 85 bent.

Vanuit zijn luie stoel spreekt meneer verder: “De bezorger van nu ken ik niet zo goed, maar tot een paar jaar terug kwam er altijd een erg leuke man. Die was een oud-kok van het Deventer Ziekenhuis.” Maar de bezorger spreekt hij lang niet elke dag; de maaltijd mogen ze gewoon achter het huis in de schuur zetten. Dan vindt hij het wel als hij eraan toe is.

De meest favoriete menu’s van meneer zijn toch altijd nog de gewone Hollandse pot-menu’s. Voor nasi of bami hoeven we hem niet wakker te maken, maar de zuurkool, die is toch wel erg lekker! “Momenteel is de kwaliteit van Gotink prima”, vertelt meneer. “Maar vroeger hadden ze weleens van die glazige aardappels, dat was minder lekker.” Ook weet meneer nog dat hij in een ver verleden een keer was vergeten met de bezorgronde, maar dat is inmiddels al in jaren niet meer gebeurd.

De heer Tenkink blijft voorlopig nog lekker genieten van de maaltijden, al bestelt hij altijd wel extra groenten. Want als zoon van een groenteteler smaakt dat altijd naar meer!

Na dit verhaal ook interesse in het proberen van de maaltijden van Gotink Catering? Profiteer dan van de actie drie koelversmaaltijden voor 15 euro. Ga hiervoor naar de website www.gotink.nl/proef of neem contact op via 0570-626606 of stuur een e-mail naar info@gotink.nl

Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 41 minuten geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 14 uur geleden
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 16 uur geleden
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 20 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 22 uur geleden
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07