Afbeelding

De Welle start met cursus Valpreventie in Enter

Zorg

ENTER - Voor wie angstig is om te vallen of gewoon wat steviger op de benen willen staan, biedt De Welle op meerdere locatie de cursus Valpreventie aan. Op dinsdag 12 maart start deze cursus in Activiteitencentrum Zumpke, Reggestraat 85  in Enter

Er zijn twee groepen. De eerste is van 13.30 tot 14.30 uur en de tweede van 15.00 tot 16.00 uur. Deelname kost 75 euro (mogelijk kan een deel van de cursus vergoed worden vanuit uw zorgverzekering). Elke inwoner van de gemeente Wierden is welkom om hieraan mee te doen.

De cursus Valpreventie duurt tien weken. Met specifieke oefeningen en een parcours vol lastige situaties die de deelnemers ook tegenkomen in het dagelijkse leven, worden de spieren getraind. Hierdoor krijgen deelnemers meer kracht en stabiliteit in hun benen en romp, waardoor zij zelfverzekerder kunnen lopen. In het tweede deel van de cursus leren de deelnemers een aantal technieken om zichzelf beter op te vangen, wanneer zij onverhoopt toch een keer vallen. 

Naast deze praktijktraining is er ook aandacht voor de theorie. Hoe komt het dat mensen vaker vallen als ze ouder worden? En wat kunnen zij doen om een val te voorkomen? Ook is er voldoende tijd voor het onderling uitwisselen van ervaringen en tips.

Voor de cursus Valpreventie in Enter werkt De Welle nauw samen met fysiotherapeut Gerallien Vollenbroek van Gezondheidscentrum Enter. Tijdens de eerste cursusdag krijgen de deelnemers uitleg over de verdere invulling van de cursus. Elke training wordt afgesloten met een kopje koffie of thee. 

Aanmelden voor de cursus kan bij De Welle via telefoonnummer 0546-571693 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur). Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht bij Marije Dankelman, telefoon 06-12216966 of stuur een e-mail naarm.dankelman@stichtingdewelle.nl.

Of kom geheel vrijblijvend naar de informatiebijeenkomst over de cursus Valpreventie. Deze is op 29 februari in zorgcentrum Het Reggedal in Enter van 14.30 tot 15.30 uur. Naast een presentatie over valpreventie kan men hier ook met alle vragen terecht. 

Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 2 minuten geleden
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 2 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 uur geleden
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 18 uur geleden
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 22 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje gisteren
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00