RIJSSEN - Een lid van de Folkloregroep Riessen laat zien hoe met een wringer vroeger de kletsnatte was van het meeste vocht werd ontdaan.
RIJSSEN - Een lid van de Folkloregroep Riessen laat zien hoe met een wringer vroeger de kletsnatte was van het meeste vocht werd ontdaan. Foto: Albert Last

Folkloredagen deze zomer verplaatst naar de woensdag

Algemeen

RIJSSEN - De zomermuseumdagen zijn deze zomer niet meer op de dinsdagen. Ze zijn verplaatst naar de woensdag. Reden van de verplaatsing is een betere spreiding van activiteiten over de week. In eerdere jaren werd altijd rekening gehouden met de roofvogelshow van Gerrit Zandvoort in het Volkspark.

De roofvogels en de valkenier waren uiterst populair in de schilderachtige omgeving van het Volkspark. “Om die reden gingen wij altijd met onze zomermuseumdagen op de dinsdag zitten”, aldus een zegsman van het Rijssens Museum. “Het is niet aannemelijk dat mensen na de roofvogelshow nog een bezoek zouden brengen aan onze attracties.”
Nu het echtpaar Zandvoort gestopt is met de roofvogelshow, is er geen beletsel meer om midden in de week uitgebreide buitenactiviteiten te organiseren op het voorterrein van kasteel de Oosterhof. “We kunnen gelukkig weer rekenen op medewerking van de Folkoregroep Riessen die op onze folkloredagen laat zien hoe vroeger de mensen hun kleding wasten.” De folkloredagen staan gepland op woensdag 28 juli en woensdag 11 augustus.
Voor de kinderen is er het nodige vertier. Er is onder andere een springkussen. Voor de volwassenen zullen gratis films vertoond worden in het auditorium van het Koetshuis. Daar draaien van 11.00 tot 16.00 uur doorlopend films over Rijssen van vroeger en nu.

Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 3 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 4 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 5 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 23 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57