Afbeelding

Pius X maakt faam als cultuurschool waar

Algemeen

RIJSSEN - Onder normale omstandigheden is het al een prestatie van formaat: hoge cijfers voor het praktijk- en theorie-examen muziek én een plek veroveren op de zeer selectieve MBO-vervolgopleiding Artiest. Laat staan in coronatijd. Toch voltrekt het zich in Rijssen, waar het Pius X College zijn faam als cultuurschool helemaal waarmaakt.

Alle eindexamenkandidaten muziek slaagden met vlag en wimpel en vier van hen gaan carrière maken in de cultuursector. Misschien ook nog wel samen, als band. De prachtige prestatie van de Pius X College leerlingen werd vorige week vrijdag ‘gevierd’ met een verlaat eindexamenconcert door uitzonderlijk getalenteerde leerlingen. Daarmee opende de school als het ware het cultuurseizoen in de stad Rijssen, want de eerste voorstellingen met publiek in het Parkgebouw moeten nog komen.

Grote ambitie
Het Pius X College in Rijssen bouwt al jaren aan een stevig profiel als cultuurschool, waar een toekomst in de wereld van de schone kunsten buitengewoon serieus wordt genomen. Dat was voor onder meer Michelle Oddink en Loraine Koelen ook reden om voor de mavo-opleiding van het Pius X College te kiezen. Ze troffen er onder meer muziekdocent Ton Annink die hen niet alleen begeleidde, maar ook alle ruimte gaf om hun talenten als muzikant te ontwikkelen. De coronapandemie was echter voor de eindexamenkandidaten buitengewoon complex: veel lessen waren online tot ze na de lockdown van december weer naar school mochten. Maar de muzikanten-in-de-dop grepen alle kansen en gelegenheden die zich voordeden, met beide handen aan. Oefenen online - hoe lastig ook - geen muziekles overslaan toen het weer mocht en in iedere pauze lekker musiceren. Toch haalden zij voor het praktijkexamen in het Parkgebouw, zonder publiek, prachtige cijfers. “Maar echt bijzonder is dat ze ook heel goede cijfers haalden voor de theorie. Dat zie je niet vaak”, beklemtoont hun muziekdocent Annink.

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 4 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 5 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 9 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 11 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04