RIJSSEN -  De oude en kapotte buxusheggen op het voorterrein van de havezate worden verwijderd.
RIJSSEN - De oude en kapotte buxusheggen op het voorterrein van de havezate worden verwijderd. Foto: Jan Joost

Voorterrein kasteel de Oosterhof krijgt opknapbeurt

Algemeen

RIJSSEN - De vernielde en dode buxusbegroeiing op het voorterrein van kasteel de Oosterhof wordt verwijderd. 

De grote buxusheg ter weerszijden van het looppad vanaf de toegangspoort naar het bordes van de havezate was niet meer te redden. De in model geknipte heg is in de loop van de jaren te groot geworden en halverwege zijn grote gaten in de heg ontstaan. De gaten zijn een gevolg van vernielingen die jaren geleden zijn veroorzaakt door baldadige jeugd die zich tijdens de weekwisseling toegang had verschaft tot het afgesloten kasteelterrein.  

Geruime tijd werd gehoopt dat de heg zich zou herstellen, wat enigszins het geval was, maar de komst van de buxusmot deed de rest. Grote stukken werd kaalgevreten en groeiden niet meer dicht. De plannen om het voorterrein van het kasteel in oude luister te herstellen zijn onderdeel van het Masterplan Oosterhof. Daarin was ook een opknapbeurt van het voorterrein voorzien. Het asfalt zou onder andere worden vervangen door klinkers en het ruime vooraanzicht op het kasteel zou worden hersteld door het voorterrein vrij te maken.
Besloten werd echter om niet langer te wachten op de uitvoering van het masterplan, want het voorterrein van de havezate kreeg een steeds meer desolate aanblik. In elk geval zijn de buxusheggen op het voorterrein en vlak voor het kasteel nu door gemeentewerken verwijderd. Daarvoor in de plaats komt voorlopig gras.

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 1 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 3 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 5 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 6 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 8 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 23 uur geleden
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08