Gezellige koffie/theemiddagen bij het Kulturhus in Holten en het Parochieel Centrum in Rijssen
Gezellige koffie/theemiddagen bij het Kulturhus in Holten en het Parochieel Centrum in Rijssen Foto: Shutterstock

ViaVie Welzijn organiseert koffie/theemiddagen

Algemeen

RIJSSEN-HOLTEN - Veel activiteiten vanuit ViaVie Welzijn zoals de buurthuiskamers en de eetactiviteiten hebben het laatste jaar stil gelegen in verband met de coronamaatregelen. Aangezien ViaVie Welzijn Rijssen-Holten wel veer waarde hecht aan ontmoeting worden tijdens de zomerperiode een aantal koffie/theemiddagen voor senioren georganiseerd in zowel Rijssen als Holten. 

In Holten wordt de eerste koffie/theemiddag gehouden op donderdagmiddag 22 juli en vervolgens op 29 juli en 5 augustus. U bent van 14.30 uur tot 16.00 uur van harte welkom in zaal 1 van Het Kulturhus. Tijdens deze middagen kunt u in de expositieruimte van het Kulturhus ook de foto-expositie “Oude beroepen en verdwenen winkels in Holten” bezichtigen. In de loop der jaren zijn er in Holten heel wat winkels en oude ambachten verdwenen. Een aantal daarvan is te zien in deze expositie. Zo zijn er bijvoorbeeld beelden te zien van slagerij Kalfsterman, toen gevestigd aan de Dorpsstraat bij het spoorviaduct, van de Sparwinkel, bakkerij Slotman, ’t Slaatje, van de gebroeders Zoetbrood aan de Stationsstraat, van de stratenmakers en nog een aantal meer. Allemaal herinneringen uit vroegere jaren. Voor velen een feest der herkenning, voor anderen een blik in een voorbije tijd. De moeite waard om een kijkje te nemen tijdens deze koffie/theemiddagen.

Rijssen
Ook op dinsdagmiddag 20 juli, 27 juli en 3 augustus van 14.30 uur 16.00 uur zijn er koffie/theemiddagen voor senioren. Deze vinden plaats in Het Parochieel Centrum aan de Rozengaarde 59 in Rijssen. Er is gelegenheid om gezellig een praatje met elkaar te maken onder het genot van een kopje koffie/thee.

Opgeven
U wordt uitgenodigd voor een kopje koffie/ thee en cake, een drankje en een hapje. Kosten bedragen 4,- euro per keer. Om de richtlijnen van het RIVM te kunnen naleven zijn er per middag een maximaal aantal plekken beschikbaar. Vol is vol!  Een medewerker van ViaVie Welzijn zal aanwezig om de gasten te ontvangen. U kunt zich opgeven door te bellen op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur naar het algemene telefoonnummer van ViaVie Welzijn: 0548-362755.

De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 minuten geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20
De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 20 apr, 08:00
Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 19 apr, 19:55
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 19 apr, 17:53