Afbeelding

Caissière Anna Pluimers na 21 jaar met pensioen

Algemeen

RIJSSEN - Anna Pluimers uit Rijssen is al jaren een alom bekend gezicht voor de trouwe klanten van supermarkt Dirk van den Broek in Rijssen. Ze werkt hier inmiddels bijna 21 jaar als caissière en 19 augustus is haar laatste werkdag. Dan gaat zij met pensioen. Klanten kunnen dus komende week nog een gezellig praatje met haar maken aan de kassa.

“Mijn moeder, Anna Drega-Pluimers, is 66 jaar oud en geboren en getogen in Rijssen. Ze komt uit een gezin van vijf personen: Vader, moeder, een oudere broer en jonger zusje. Als jonge meid hielp zij haar ouders in de winkel bij de verkoop van levensmiddelen die gevestigd was aan de Stationsdwarsweg. Ook reed mijn moeder zelf in een rijdende winkel in Wierden om de klanten te voorzien van boodschappen”, vertelt dochter Anuschka.

Familiebedrijf

De winkel vestigde zich jaren later aan de Wattstraat in Rijssen. Ook op deze locatie was Anna werkzaam in het familiebedrijf van haar vader Gerrit Pluimers. Samen met haar broer Jan Pluimers en haar man Berend Beunk, die in 2005 is overleden. Jan en Berend waren melkboeren in Rijssen en Anna zorgde voor het bevoorraden van de rijdende winkel en bracht boodschappen bij de mensen thuis. Ruim een halve eeuw is het familiebedrijf actief in de zuivelhandel. Het ontbreken van vrije tijd en de opkomende concurrentie is de reden dat het bedrijf is gestopt in het jaar 2000.

Caissière

Anuschka: “Door Dirk van den Broek, die zich in datzelfde jaar (2000) vestigde in Rijssen, is mijn moeder benaderd voor een baan als hoofdcaissière, maar zij wilde liever ‘gewoon’ caissière zijn. Veel klanten die bij Dirk van den Broek komen, kennen haar dus al heel lang, gezien haar loopbaan. Als familie kunnen we haar beschrijven als: behulpzaam, eigenwijs, praktisch, ijverig en lief.” Anna werkte altijd naast haar gezin, bestaande uit drie kinderen. “Namens haar kinderen en kleinkinderen wensen we Anna samen met haar man Jan Drega een fijne tijd in goede gezondheid, zodat ze optimaal kan genieten van haar pensioen.”

De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20
De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 20 apr, 08:00
Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 19 apr, 19:55
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 19 apr, 17:53
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 19 apr, 14:01