Afbeelding

Twee keer winst BS-Racing Team

Algemeen

ASSEN - Het Rijssense BS-Racing Team heeft tijdens Jack’s Racing Day afgelopen weekend beide races op zijn naam geschreven. Op het TT Circuit in Assen was er sprake van een mooie strijd binnen de Supercar Challenge. Waar de eerste race wegens een rode vlag situatie eerder werd afgevlagd, reed coureur Marcel van de Maat tijdens de tweede race met grote overmacht richting zijn overwinning. Dit betekent voor het BS-Racing Team zijn eerste dubbele overwinning binnen de Supersport 1 klasse.

Van de Maat begon beide races vanaf een vijfde plaats en kreeg vanwege zijn podiumplaats na race 1 te maken met 15 resultaatseconden tijdens zijn pitstop voor race twee. Wegens een goede timing vanuit het team kwam hij beide keren als eerste terug op de baan na zijn verplichte stops. 

Daar de eerste race vroegtijdig werd beëindigd wegens een vrij heftige crash, durfde het team niet meteen te juichen, het meest belangrijke is natuurlijk dat alle coureurs in orde zijn. Gelukkig bleek dat al vrij snel het geval. 

De tweede race was echter een heel ander verhaal. De pitstop vond plaats terwijl de safety car buiten was, waardoor het hele veld als een lange trein achter elkaar aan reed. Met nog ongeveer 20 minuten op de klok werd de groene vlag gezwaaid en mocht er weer vol gas worden gereden. 

Marcel wist een prachtige voorsprong op te bouwen op de concurrentie en reed zich maar liefst 8 seconden los van de nummer 2. Een waanzinnige beloning voor dit team van vrijwilligers dat altijd in een dubbele overwinning is blijven geloven. Na 1,5 jaar keihard werken en zware tijden, is dit het ultieme resultaat. Nu op naar de races tijdens de DTM in september!

Blijf op de hoogte via de Facebookpagina van het BS-Racing Team:

www.facebook.com/BSRacingTeamBusinessclub/

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 6 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 8 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 12 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 14 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20