Afbeelding

Voorlezers gezocht door Bibliotheek Rijssen-Holten

Algemeen

RIJSSEN-HOLTEN - De Bibliotheek Rijssen-Holten zoekt vrijwilligers voor het programma VoorleesExpress. De vrijwilligers van VoorleesExpress introduceren het voorleesritueel in gezinnen met kinderen tussen de 2 en 8 jaar en helpen zo mee aan het voorkomen van taalachterstanden. 

Een vrijwillige voorlezer van de VoorleesExpress leest iedere week een uurtje voor bij een gezin thuis. Twintig keer, op een vaste dag, op een vaste tijd. Ouders en kinderen maken kennis met voorlezen, boeken en de Bibliotheek. Samen kijken ze hoe voorlezen een blijvende plek kan krijgen in het gezin.
Voorlezen helpt kinderen bij hun taalontwikkeling en helpt daardoor achterstanden op school te voorkomen. Hier hebben kinderen hun hele leven plezier van. Maar voorlezen en voorgelezen worden is ook een mooi moment van even wat tijd voor elkaar hebben.

Vrijwilliger worden

Om VoorleesExpress goed te laten functioneren zijn in Rijssen vrijwilligers nodig. Als je wilt helpen en iedere week een uurtje kunt voorlezen kun je contact opnemen met projectleider Marga Schaafsma van de Bibliotheek Rijssen-Holten, e-mail: voorleesexpress@bibliotheekrijssenholten.nl. Vrijwilligers krijgen goede ondersteuning en worden getraind in het voorlezen.

Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 14 minuten geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 14 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 16 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 20 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 22 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07