Deelnemers aan de Mindful wandel- en hardloopcursussen kunnen kiezen uit wandelen of hardlopen en worden ingedeeld in een groep voor beginners of gevorderden.
Deelnemers aan de Mindful wandel- en hardloopcursussen kunnen kiezen uit wandelen of hardlopen en worden ingedeeld in een groep voor beginners of gevorderden.

Dare! start met Mindful wandel- en hardloopcursussen in Enter

Algemeen

ENTER - Ina Mennegat van Dare! start in september met nieuwe, zogeheten ‘mindful’ wandel- en hardloopcursussen. De hardloopcursussen beginnen op 1 en 12 september en de wandelcursus op 3 september. De cursussen duren 5 weken en starten vanaf De Waarf in Enter. De kosten bedragen 95 euro voor vijf trainingen van anderhalf uur.

Mennegat: “Deze manier van wandelen of hardlopen is een combinatie van inspanning en ontspanning. Door ‘mindful’ te bewegen leer je beter te ademen, waardoor je makkelijker en beter loopt. Het doel van deze methode is de deelnemers meer energie en minder stress te laten ervaren. Een cursus duurt zo’n anderhalf uur, waarin aandacht wordt besteed aan looptechniek, beleving, ademhaling, oefeningen, warming-up en coolingdown. Alle deelnemers ontvangen bovendien een bodyscan, die de lichamelijke gezondheid in beeld brengt.

Ina benadrukt: ”Dit is het goede moment om te starten met mindful beweging. Tijdens deze gekke tijden en net na de zomer hebben veel mensen behoefte aan wat extra beweging en aandacht voor het lichaam. De trainingen zijn laagdrempelig. Geen zweverig gedoe, maar op een plezierige manier meer energie opdoen!”

Meer informatie: www.darebeweegt.nl/maakt/mindful-run-enter/ of ina@darebeweegt.nl, bericht sturen mag ook 06-23920984.

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 5 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 7 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 9 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 10 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 12 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08