Van de werken van de kunstenaars van  Aventurijn wordt je vrolijk. Zo ook van de bontgekleurde alpaca die te zijn is in het Kulturhus.
Van de werken van de kunstenaars van Aventurijn wordt je vrolijk. Zo ook van de bontgekleurde alpaca die te zijn is in het Kulturhus.

Expositie atelier Aventurijn van Zozijn

Algemeen

HOLTEN - Tegelijkertijd met de opening van de winkel van Zozijn in het Kulturhus van Holten is er tot 23 september een expositie van de kunstenaars van Zozijn van het atelier Aventurijn uit Raalte te zien in de expositieruimte “Kunstplaza” (benedenverdieping) van het Kulturhus. De kunstenaars hebben kleurrijke schilderijen gemaakt met verschillende thema’s.

Kunstenaars hebben allemaal een eigen stijl van werken. En dat zie je terug in de variëteit aan kunstwerken. Een ding hebben ze allemaal gelijk de kleuren spatten van het doek. Je wordt blij als je langs de expositie loopt. Ook heeft Aventurijn kunstenaars die heel bedreven zijn in het maken van papier maché objecten. Meteen bij de ingang van het Kulturhus hangt aan het plafond een grote vogel, er staat een mooie vrolijke alpaca en verderop vind je nog allerlei objecten. De kunstenaresse die hier onder meer verantwoordelijk voor is, is Sanne Voortman uit Deventer. Zij creëert voornamelijk fantasierijke kleurrijke dieren.

In de winkel kun je terecht voor allerlei verschillende, kleurrijke kunst cadeau-artikelen. Zo is er een groot aanbod aan origineel keramiek, handgemaakte tassen, feestslingers, plantenhangers, tuinfakkels, houten speelgoed en kaarsen. Ook zijn er allerlei soorten kaarten te koop en diverse schilderijen. De producten zijn grotendeels gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking.

De expositie is te zien op doordeweekse dagen van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 2 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 4 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 20 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 22 uur geleden
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Koffie en Klets in De Bron in Enter 27 mrt, 08:06