RIJSSEN - De website van de Oude Begraafplaats op de hoek Lentfersweg-Oranjestraat is gereed.
RIJSSEN - De website van de Oude Begraafplaats op de hoek Lentfersweg-Oranjestraat is gereed. Foto: Rijssens Museum

Website met waardevolle info over Oude Begraafplaats Rijssen

Algemeen

RIJSSEN - De website van de Oude Begraafplaats aan de Lentfersweg is te bezoeken via www.oudebegraafplaatsrijssen.nl De website kon tot stand komen door een subsidie van de Cultuur Adviesraad Rijssen-Holten (CAR). Het eindproduct ziet er schitterend uit, hoewel er nog wat kleine rimpels moeten worden gladgestreken. “Maar we wilden niet langer wachten met het openen van de website, want de praktijk leert dat dergelijke informatiewebsites altijd groeidocumenten zijn,” aldus een woordvoerder van het Rijssens Museum. Als mensen onregelmatigheden zien, kunnen ze die doorgeven via mailadres heemkunde@rijssensmuseum.nl De verbeteringen komen dat terecht de heemkundigen/genealogen van het Rijssens Museum: Gerrit ten Wolthuis, Gea Santema, Dick Poortman en Helma Nijkamp, Cees Proos. Gea Santema houdt de mutaties op de begraafplaats in de gaten.

Santema

In het verleden heeft vooral Gea Santema zich ingespannen om de Oude Begraafplaats voor verder verval te behoeden. De gemeente en de gemeenteraad heeft zich dat aangetrokken en opdracht gegeven voor een herstelplan. Het Rijssens Museum is bijzonder blij met het behoud en herstel van dit “stenen geschiedenisboek van Rijssen”. De website ondersteunt de functie van de historische dodenakker alleen maar.
De nieuwe website lijkt qua uiterlijk op de website van het Rijssens Museum om duidelijk te maken wie de eigenaar is. Ellen Struik van de afdeling communicatie van het Rijssens Museum legde contact met Margreet Koster van Tekst & Event in Rijssen. Zij hebben de websitebouw voor hun rekening genomen. Gerrit ten Wolthuis heeft zich het vuur uit de sloffen gelopen om alle gegevens te verzamelen en op de juiste plek te krijgen. Groot voordeel is dat er nu een zoekregister aan te klikken is, waarmee namen en personen opgespoord kunnen worden op de begraafplaats.

Historie

Verder is de historie van de begraafplaats beschreven en een aantal bekende Rijssenaren is te vinden onder de knop Uitgelicht. Zij staan ook met een portret op de homepage. Dit geldt voor onder andere burgemeester Knottenbelt, Arend Baan, Marin van Heel, burgemeester Knottenbelt, Hendrik Jan Schapink en Belcampo.

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 17 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 22 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55