Afbeelding
Foto: Henk Visscher

Studieavond bij Jeruël met ds. Kees van Velzen

Algemeen

RIJSSEN - Ds. Kees van Velzen zal tijdens de studieavond van dinsdag 28 september spreken over ‘Die met tranen zaaien, zullen maaien met gejuich’.

Wie kan zich nog een boer voorstellen die breed zwaaiend over de akker loopt om te zaaien? Bij ons gaat alles grootschalig en machinaal. We zien nauwelijks nog wat voor inspanningen er voor nodig zijn in het zaaien, maaien en malen. Deze tekst is uit psalm 126 en dat is een pelgrimslied. Het is een lied voor mensen die hun veilige woonplaats hebben verlaten, maar in de stad van God nog niet zijn gekomen. Mensen op doortocht, beproefd door de woestijn van het leven in de verstrooiing. Deze tekst is gedicht naar aanleiding van het herstel van Israël uit de ballingschap in Babel. Maar daarmee is Psalm 126 nog niet uitgeput en de terugkeer uit de Babylonische ballingschap betekende niet het definitieve herstel van het volk. Later werden ze weer opnieuw verdreven en nog steeds zijn er Joden die op God hopen en ze zaaien al wenend voort. Er komt echter een tijd van oogsten en dan zal Jeruzalem zich verbazen over de oogst en opspringen van vreugde. Hierover zal tijdens de studieavond met ds. Kees van Velzen gesproken worden.

Ds. Kees van Velzen

Ds. Van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen, Lelystad en Huizen. Hij is tevens voorzitter van BEZ/Onze Hoop en van het Holland Koor en werkzaam bij stichting Christenen voor Israël.

De bijeenkomst vindt plaats in Jeruël, Van Heekstraat 40 in Rijssen. Aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Tevens is er verkoop van producten uit Israël. Vanwege de coronacrisis worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd en worden er maar een beperkt aantal mensen toegelaten. Aanmelding is verplicht via: www.christenenvoorisrael.nl/activiteiten of 033-2458824.

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 5 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 7 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 11 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 13 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04