Alle leerlingen van De Waerdenborch zijn geslaagd en ontvingen het Cambridge First Certificate English.
Alle leerlingen van De Waerdenborch zijn geslaagd en ontvingen het Cambridge First Certificate English.

Cambridge First Certificate English

Algemeen

HOLTEN - Het afgelopen schooljaar deed de állereerste lichting leerlingen van De Waerdenborch het internationaal erkende examen Cambridge English. Maar liefst 14 leerlingen (3 en 4 vwo) volgden – naast de reguliere Engelse lessen - extra onderwijs om hun Engelse taal naar een excellent niveau te tillen. Een ‘whopping’ 100% slaagde ‘with flying colours’! Op vrijdag 17 september kregen de geslaagden tijdens een feestelijke bijeenkomst hun welverdiende ’certificate’ uitgereikt.

Kartrekker van het Cambridge Engels binnen De Waerdenborch is docent Jeroen van Mierlo. Bevlogen vertelt hij hoe het Cambridge onderwijs binnen De Waerdenborch staat als een huis. Hij is ontzettend trots op ‘zijn’ leerlingen die allemaal het 1e diploma, First Certificate in English, behaalden. Het uiteindelijke examen duurde de hele dag en bestond uit vijf onderdelen, namelijk spreken, luisteren, lezen, academisch schrijven en grammatica/woordenschat. “De examens worden beoordeeld door externen van Cambridge University. Het is uniek dat de afgevaardigden van Cambridge hier kwamen om deze af te nemen. Ze waren erg onder de indruk van het niveau van onze leerlingen. Daar zijn we super trots op!”, aldus van Mierlo.

Veel afgestudeerde leerlingen komen tijdens hun studie, hun werk of op reis op plaatsen terecht waar Engels de voertaal is. Een gemiddelde beheersing van het Engels is dan niet altijd genoeg. Zeker als je succesvol wilt zijn in een wereld van internationalisering en globalisering, heb je meer nodig. Wanneer studenten op een hoog niveau Engels spreken, is dat van grote meerwaarde. Van Mierlo vervolgt: “Met een dergelijk certificaat op zak vergoot je je zelfvertrouwen en je kansen op een baan aanzienlijk. Ook bij het starten van een nieuwe studie geeft deze kennis een voorsprong. Bij sommige opleidingen is het Cambridge diploma zelfs een vereiste. Met versterkt talenonderwijs willen wij onze leerlingen optimaal voorbereiden op deze ontwikkeling. Bij De Waerdenborch kunnen leerlingen zelfs kosteloos deelnemen aan de eerste twee jaar, de cursuslessen en de boeken in het 3e jaar, iets wat zeker niet overal gebruikelijk is.” 

What’s next? 85% van de groep gaat door met het vervolgdiploma, CAE (Certificate of Advanced English). 


Groot deel van de groep geslaagden gaat door met Certificate of Advanced English 

Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 8 uur geleden
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 16 uur geleden
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 uur geleden
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 19 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 apr, 19:54
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 16 apr, 17:54
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 16 apr, 13:54
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 16 apr, 12:04