Mariska heeft de opleiding paraveterinair dierenartsassistent afgerond en heeft een eigen dierenopvang.
Mariska heeft de opleiding paraveterinair dierenartsassistent afgerond en heeft een eigen dierenopvang.

Mariska heeft groot hart voor dieren

Algemeen

RIJSSEN - Mariska Visser (24) is een echte dierenliefhebber. Van kleins af aan is ze al met dieren in de weer, simpel omdat ze van dieren houdt. In 2018 startte ze officieel met haar dierenopvang, genaamd Dierenopvang Oost Nederland, aan de Zeven Peggenweg in Rijssen.

“Dit is speciaal voor knaagdieren, vogels en kleinvee. Ik heb de opleiding tot paraveterinair dierenartsassistent afgerond, maar daar is niet veel werk in te vinden. Nu heb ik naast mijn eigen dierenopvang nog wel een baan op een vergelijkbaar gebied”, meent Mariska. Ze heeft tevens vrij dicht bij haar opvang nog een weide waar het kleinvee te vinden is. 

Voor de dieren die ze binnenkrijgt, vraagt ze een (kleine) vergoeding. “Een dier kost immers geld, want het beestje moet te eten hebben en verder worden verzorgd zolang er nog geen nieuw baasje gevonden is. Het kan ook voorkomen dat een dier naar de dierenarts moet omdat het toch wat mankeert. Heel vaak gaat het om dieren die mensen kwijt willen omdat ze de zorg toch niet verder op zich willen of kunnen nemen. De reden hiervoor is de afgelopen tijd ook vooral de pandemie geweest. Mensen gaan weer meer de deur uit en realiseren zich dat de verzorging van het genomen huisdier toch niet zo goed in het tijdschema past. Hierdoor zitten veel opvanglocaties nu vol, waaronder helaas ook wij, maar voorlopig alleen wat betreft konijnen.” 

Vakantieopvang

Mariska biedt tevens vakantieopvang aan huisdiereigenaren aan. “Deze mensen gaan dan op vakantie en brengen hun dieren naar de opvang en halen deze later weer op. Van deze inkomsten wordt een groot deel van de uitgaven weer bekostigd. Vorig jaar werd dit dus ook wat moeilijker doordat er weinig mensen op vakantie gingen, gelukkig is het dit jaar goed gekomen.” Mariska rijdt geregeld mee met de dierenambulance en kan op deze manier weer wat bijleren van sommige situaties en dit toepassen in de opvang. 

Dierendag

Honden en katten aan huis opvangen doet Mariska niet maar zij gaat wel naar het huis van klanten toe om daar bijvoorbeeld de kat te verzorgen wanneer zijzelf op vakantie zijn. “Het is natuurlijk bijna dierendag en dat is een dag om je huisdier lekker te verwennen. Bij ons is het elke dag dierendag want de dieren staan hier op nummer 1.” Voor meer informatie en contactgegevens: www.dierenopvangoostnederland.nl

Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 53 minuten geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 4 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 6 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20
De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 20 apr, 08:00