Lola met acteur en presentator Mario Perton tijdens een fotoshoot voor de Diabetes Vereniging Nederland winkel.
Lola met acteur en presentator Mario Perton tijdens een fotoshoot voor de Diabetes Vereniging Nederland winkel.

Holtense Lola collecteert voor het Diabetes Fonds

Algemeen

HOLTEN - Het Diabetes Fonds gaat weer collecteren in de week van 1 tot en met 6 november. Eén van de collectanten is de Holtense Lola. Zij heeft al zeven jaar Diabetes type 1, ze was tweeënhalf jaar toen het bij haar werd ontdekt. Lola collecteert omdat ze wil dat Diabetes genezen wordt en daar is veel onderzoek en geld voor nodig. Ze collecteert dit jaar voor de derde keer, samen met haar moeder.

“Er zijn al veel mooie insulinepompsystemen met glucosewaardemeting ontwikkeld, die het leven van mensen met Diabetes positief kunnen veranderen”, aldus het Diabetes Fonds. Christel, de moeder van Lola en zelf ook Diabetes type 1 patiënt sinds haar derde, vertelt dat het systeem dat zij hebben veel rust brengt in het gezin. Zo’n systeem zorgt ervoor dat de bloedsuikerwaarde in het bloed zoveel mogelijk in balans blijft. Op die manier kan het risico op complicaties, zoals hart- en vaatziekten, blindheid en nierschade aanzienlijk beperkt worden. “Waar men vroeger een handje druiven, een extra boterham of een suikerklontje moest nemen om uit een hypo te komen, kan men nu van tevoren zien dat er een hypo dreigt.”

Collectanten gezocht

Wie Lola en haar moeder wil helpen met collecteren in de week van 1 tot en met 6 november kan zich aanmelden. Dit kan via karinrietberg@gmail.com of via www.diabetesfonds.nl/collecte. Voor vragen, neem contact op via: collecte@diabetesfonds.nl of 033-4622055.

Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 33 minuten geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 2 uur geleden
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07
Afbeelding
Oranjezangavond in de Zuiderkerk 11 apr, 10:09
Leden van MAC de Holterberg druk met de opbouw, met zittend scheidend voorzitter Jan Kampman met links naast hem André Vincent, voorzitter van de crosscommissie (foto: Coen van Hoevelaak).
MAC de Holterberg is al bijna 80 jaar actief in Holten 10 apr, 19:44
Wilco Hoevink maakte het tweede doelpunt van de middag
Hekkensluiter SP Daarle zorgt niet voor verrassing 10 apr, 18:04