Met een gehaktbal die volgens de jury top gekruid is en een heerlijke vleessmaak heeft, krijgt Gildeslager Goossen een eervolle vermelding.
Met een gehaktbal die volgens de jury top gekruid is en een heerlijke vleessmaak heeft, krijgt Gildeslager Goossen een eervolle vermelding.

Eervolle vermelding voor Gildeslager Goossen

Algemeen

RIJSSEN - Gildeslager Goossen uit Rijssen heeft een eervolle vermelding behaald in de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2021. Dat werd op 29 september bekend gemaakt tijdens de online prijsuitreiking. “Deze gehaktbal is top gekruid en heeft een heerlijke vleessmaak”, zei de jury over deze inzending.

De gehaktbal is een klassieker uit de Hollandse keuken die ook in de slagerij niet weg te denken is en een favoriet onder consumenten. Meer dan 80 slagers zonden hun ambachtelijke gehaktbal in voor deze vakwedstrijd, georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers. Gildeslager Goossen was één van de finalisten en ontving een eervolle vermelding.

Op basis van een keuring op 8 september zijn alle gehaktballen beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De keuring is uitgevoerd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De vakkundige jury, branche erkende meesterslager Johan van Uden, Marco van Strien (winnaar 2020) en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Pepijn Putman, Femke Borgers en Josja Haagsma, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. De jury over de keuring: “Een goede gehaktbal vraagt om vakmanschap. In de top 10 staan echt mooie producten met een goede smaak, kruiding, vorm en ambachtelijke uitstraling. Allen hebben een zeer hoog niveau in kwaliteit en ambachtelijkheid.”

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 1 uur geleden
Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 3 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 17 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 19 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 23 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 28 mrt, 12:06
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12