Sander ter Harmsel voert het woord in de commissie, hier nog namens D66.
Sander ter Harmsel voert het woord in de commissie, hier nog namens D66. Foto: Jan Joost

Sander Ter Harmsel naar GemeenteBelang Rijssen-Holten

Algemeen

RIJSSEN-HOLTEN - Sander ter Harmsel heeft afgelopen week zijn ontslag aangeboden aan de burgemeester als commissielid namens D66. Aanleiding is het gegeven dat D66 volgend jaar in Rijssen-Holten niet mee zal doen aan de gemeenteraadsverkiezingen die op 16 maart gehouden zullen worden.

De reden dat D66 niet meedoet aan de raadsverkiezingen is dat de landelijke partijleiding tegenstander is van een gezamenlijke lijst met de PvdA, die de progressieve krachten in de gemeente wilde bundelen door met een gezamenlijke lijst uit te komen met Groen Links en D66. Het landelijke D66-hoofdbestuur vindt dat dit soort acties de duidelijkheid richting de kiezers niet ten goede komt en heeft dat verboden. 

Constructief

Ras-Rijssenaar Ter Harmsel (’n Duusker) profileerde zich de afgelopen jaren als een gedreven en constructief meedenkend commissielid en juist hij zou door het afhaakbesluit van D66 dan niet meer in de politiek terugkeren. Hij heeft zich dan ook beraden op zijn politieke toekomst en nagedacht of en bij welke partij hij als volksvertegenwoordiger zou kunnen aanhaken en waar zijn idealen het beste tot zijn recht zouden komen. Hij heeft daarover gesprekken gevoerd, wat ertoe heeft geleid dat hij in GemeenteBelang (GB) Rijssen-Holten een partij heeft gevonden die het beste bij hem past. 

Meedraaien

Ter Harmsel heeft besloten de koe direct bij de horens te vatten en zijn opgedane ervaring nu al in te zetten voor zijn nieuwe politieke thuis. Hij draait nu al mee in de fractievergaderingen en werkt mee aan het verkiezingsprogramma van GB.

Problemen

Om niet in de problemen te komen met D66, die nog tot maart volgend jaar in de gemeenteraad zit, heeft Ter Harmsel besloten vanaf nu niet meer namens die partij in de commissie mee te doen. “Ik kan geen rol hebben bij twee partijen die in Rijssen-Holten actief zijn en daarom geef ik mijn commissielidmaatschap op,” zo schrijft hij aan burgemeester Arco Hofland.  

Smaakmaker

Ook smaakmaker D66-fractieleider Herman Klein Velderman uit Holten is bezig om voor volgend jaar elders politiek onderdak te krijgen. Hij voerde gesprekken tot op het hoogste niveau met de D66-leiding om op een gezamenlijke lijst te mogen staan.

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 8 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 10 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 12 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 13 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 15 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08