Oud-profrenner Theo de Rooij (links) overhandigde Jan Bakker de Immer Weiter Award.
Oud-profrenner Theo de Rooij (links) overhandigde Jan Bakker de Immer Weiter Award. Foto: Immer Weiter Deventer

Jan Bakker onderscheiden voor verdiensten voor de wielersport

Algemeen

ZWOLLE - Voor zijn jarenlange inzet voor het fietsen in Overijssel heeft Jan Bakker afgelopen week de Immer Weiter Award ontvangen. De Award werd uitgereikt tijdens het Fietssymposium Overijssel in Zwolle. Bakker was onder meer jarenlang betrokken bij de Ronde van Overijssel en stond mede aan de wieg van de oprichting van Stichting 365 Dagen Fietsen in Overijssel.

Jan Bakker (74) ontving de Award uit handen van oud-profrenner Theo de Rooij, die aangaf dat deze erkenning dik verdiend is: “Vanaf mijn komst naar Overijssel dertig jaar geleden heb ik Jan onmiddellijk leren kennen als een ongelofelijke fietsliefhebber die zich met hart en ziel inzette voor onder meer de Ronde van Overijssel. Zijn aanstekelijke enthousiasme, gedrevenheid en leiderschap mobiliseert en beweegt mensen. Hij heeft deze Award dik verdiend!”

Onmisbaar

De Immer Weiter Award werd voor het eerst uitgereikt. Het is een initiatief van de Stichting 365 Dagen Fietsen in Overijssel en de Fietsambassadeursclub Immer Weiter, genoemd naar de oudste fietsclub van ons land in Deventer. “Er zijn in Overijssel talloze mannen en vrouwen die zich inzetten voor het fietsen in Overijssel,” zegt Theo de Rooij. “Vaak doen zij dat achter de schermen als vrijwilliger, gedreven door passie en enthousiasme voor de fiets. Wij vinden dat deze mensen een podium verdienen, want hun inzet heeft enorme impact op het fietsklimaat in Overijssel.”
De uitreiking van de Award was onderdeel van het Fietssymposium Overijssel, dat voor de tweede keer werd georganiseerd.

Fietscommunity

Bert Krale, voorzitter van 365 Dagen Fietsen in Overijssel blikt tevreden terug: “Het is mooi om te zien dat allerlei fietsliefhebbers en fietsexperts bij elkaar komen. We willen een netwerk vormen waar vragen gesteld en antwoorden gevonden kunnen worden. Een netwerk dat zich met fietsen in Overijssel bezighoudt, in de breedste zin van het woord. Zo bouwen we een echte fietscommunity,” aldus Krale.

Promoten

Jan Bakker, oud-architect en -directeur van het Bouwkundig Diensten Centrum in Rijssen, laat geen gelegenheid onbenut om het fietsen te promoten. Zo organiseerde hij intussen vele fietsdagen voor zijn bedrijf. Overdag bezoekt hij per fiets de mensen en adressen in zijn uitgebreide netwerk.

Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 3 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 5 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 9 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 11 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 13 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 15 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 18 apr, 19:49
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43