Na 41 jaar als fysiotherapeut gewerkt te hebben, gaat Arjo Mantel met pensioen.
Na 41 jaar als fysiotherapeut gewerkt te hebben, gaat Arjo Mantel met pensioen.

Arjo Mantel gaat met pensioen

Algemeen

Voor fysiotherapeut Arjo Mantel (66) is het nu de dagen aftellen totdat hij met pensioen gaat. Op 1 december neemt hij officieel afscheid na 41 jaar gewerkt te hebben in dit vak. Op vrijdag 26 november bieden de nieuwe eigenaren van zijn praktijk Fysio Medisch Centrum Rijssen hem een receptie aan. 

RIJSSEN - Met gemengde gevoelens neemt hij afscheid van zijn werk. “Een prachtig vak waarvan ik al die jaren veel plezier heb beleefd en ontzettend veel mensen heb leren kennen, wel drie generaties. Het is fijn om mensen van hun klachten af te kunnen helpen, in ieder geval zodanig dat zij weer redelijk tot goed kunnen functioneren.” Mantel geeft aan dat het ook goed is om met pensioen te gaan om meer tijd te hebben voor de kleinkinderen, diverse hobby’s en reizen. Vorig jaar maart droeg hij zijn praktijk als voorbereiding al over aan de nieuwe eigenaren, Loes de Boer en Joyce te Pas. Zij zullen per 1 december nog versterking krijgen van een manueel therapeut.

Eigen praktijk

Arjo Mantel is geboren en getogen in Hengelo, volgde de studie fysiotherapie in Utrecht (HBO) en kreeg vervolgens een baan in Werkendam. Tevens specialiseerde hij zich in die tijd nog als manueel therapeut. “Dat was een pittige studie die ook weer vier jaar duurde.” Met zijn gezin kwam hij na zes jaar weer terug in Twente, in 1986. “Dat heb ik helemaal te danken aan mijn schoonzus Magda. Zij las een advertentie in het dagblad over een praktijkovername. Mijn roots liggen hier en een eigen praktijk sprak mij aan dus heb ik gesolliciteerd en werd aangenomen. Dat was destijds bij de ‘oude meneer’ Jan Jansen die zijn fysiopraktijk aan de Haarstraat had. Samen met vijf dames die hier al werkten en fysiotherapeut Ronald zette ik de praktijk voort. Jansen werkte hier toen nog een half jaar voordat hij met pensioen ging.”

Specialisaties

De fysiotherapeut en manueel therapeut volgde in de jaren meerdere specialisaties. “Toch moet je je op een gegeven moment richten op wat jou het meest aantrekt. Als je alles in handen neemt, kom je er niet meer uit. In de tijd veranderde het vak in dit opzicht ook sterk, vroeger had je minder gerichte specialisaties. Wat dat betreft is het vak van fysiotherapeut behoorlijk uitgedifferentieerd. En dan nog de digitalisering.” In 2009 kwam Mantel met zijn praktijk in het multidisciplinair centrum in Rijssen. “Veel meer ruimte en veel zorgdisciplines bij elkaar onder één dak, dat is mooi.”

Receptie

Op vrijdag 26 november is er tussen 16.00 en 18.00 uur in de eigen praktijkruimte in het Medisch Centrum Rijssen aan de Wijnand Zeeuwstraat 26e een receptie. Patiënten en andere belangstellenden zijn van harte welkom om hem nog een keer een elleboogje en/of boks te komen geven. 

De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 1 uur geleden
Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 13 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 15 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 19 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 21 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 23 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival gisteren
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 18 apr, 19:49