Het echtpaar Henk Tempelman en Hannie Tempelman-Paalman vierden hun diamanten huwelijksfeest op meerdere dagen.
Het echtpaar Henk Tempelman en Hannie Tempelman-Paalman vierden hun diamanten huwelijksfeest op meerdere dagen.

Het was liefde op het eerste gezicht

Algemeen

Henk Tempelman (78) en Hannie Tempelman-Paalman (77) mochten op dinsdag 2 november hun diamanten huwelijk vieren. Het feest werd over meerdere dagen verdeeld. 

HOLTEN - Op hun trouwdag genoot het echtpaar Tempelman-Paalman samen met kinderen, klein- en achterkleinkinderen van een lekker etentje bij De Poppe in Markelo. Op woensdagmorgen bracht wethouder Aanstoot hen een bezoekje namens de gemeente Rijssen-Holten. En op zaterdagmiddag 6 november houden zij voor familie, kennissen en buren een receptie in de werkplaats van hun (destijds) aannemersbedrijf Paalman-Tempelman, gelegen naast hun woning in Dijkerhoek.

Gezondheid en gemis

Het geheel in en rondom het huis werd feestelijk versierd en het echtpaar is dankbaar en blij dat zij dat nog in goede gezondheid met elkaar mogen meemaken. “Het huwelijksfeest heeft wel een rouwrandje”, vertelt Henk. “Onze schoondochter, de vrouw van onze oudste zoon, overleed vorig jaar na een ziekbed. Dat zit nog zo vers in ons geheugen. Dat gemis zal ook zeker blijven. En onlangs moest ons jongste achterkleinkind vlak na zijn geboorte een ingrijpende operatie ondergaan. Het kindje is nu wel weer thuis en het gaat de goede kant weer op.”

Aannemersbedrijf

Henk en Hannie ontmoetten elkaar in augustus 1959 bij een jaarlijks paardenconcours dat door de Bergruiters uit Holten werd georganiseerd. “Maar ja, we keken meer langs de lijn dan wat er daarbinnen gebeurde. Het was liefde op het eerste gezicht”, lacht Henk. Zij vierden hun trouwfeest ’s middags in de werkplaats van het aannemersbedrijf van de ouders van Hannie, waar zij ook kwamen te wonen, en ’s avonds bij Het Bonte Paard. Henk werkte eerst als timmerman in het bedrijf en vanaf 1962 werd het voortgezet onder de naam Paalman – Tempelman. Vanaf 1968 stonden Henk en Hannie alleen aan het roer na het overlijden van hun (schoon)vader Berend Jan Paalman. “We hadden circa vijftien man personeel en Hannie deed de administratie. Het waren drukke, maar ook mooie tijden.” Nadat Henk met pensioen ging kwam er meer ruimte voor hobby’s, zoals tuinieren en reizen.

Familie

Het echtpaar kreeg samen drie kinderen, acht kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Zij wonen bijna allemaal in Holten. Dat is fijn, want dit biedt de mogelijkheid iedereen regelmatig te zien. Naast de werkzaamheden in het bedrijf werd door hen jaarlijks de tijd genomen om op strandvakantie te gaan met het gezin. En nu, al weer heel wat jaren, genieten beiden volop van hun eigen vakantiewoning in Zeeland. Mooi vinden ze het ook dat deze regelmatig wordt bezocht door de kinderen en kleinkinderen.

Afbeelding
Principeverzoek windturbines 1 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 2 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 19 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron gisteren
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50