Sinterklaas en meer dan 60 Pieten gaan in optocht door de straten van Rijssen op zaterdag 13 november.
Sinterklaas en meer dan 60 Pieten gaan in optocht door de straten van Rijssen op zaterdag 13 november.

Sinterklaas komt, nog enkele nachtjes slapen

Algemeen

Het is november en dat betekent dat Sinterklaas bijna in het land is. Als er onderweg naar Nederland geen gekke dingen gebeuren komt hij op zaterdag 13 november in Nederland aan. Sinterklaas zal ook Rijssen die dag met een bezoek vereren.

RIJSSEN - Door corona is er dit jaar geen feest bij het podium, omdat men dan onvoldoende afstand kan houden. “We willen wel graag dat iedereen Sinterklaas van dichtbij kan zien en daarom hebben we de route iets langer gemaakt”, aldus stichting Sinterklaasintocht Rijssen-Holten. De Sint neemt dit jaar meer dan 60 Pieten mee naar Rijssen. Ook dit jaar zullen zij weer in het Pietengebouw aan de Rozengaarde 59 slapen. 

De optocht

Vanaf 12.45 uur spelen de muziekpieten een deuntje in het centrum van Rijssen. Sinterklaas start de optocht om 13.30 uur bij het Pietengebouw. Bij het Pietengebouw gaat Sinterklaas direct in de auto en begint de optocht. 

De stoet vertrekt richting Grotestraat. Via de Grotestraat gaat de optocht naar de Haarstraat, Hoge Wal, Walstraat, Elsenerstraat, Bouwstraat en komt terug bij de Hoge Wal en gaat weer terug over de Haarstraat en eindigt bij het Sinthuis op ’t Schild waar Sint meteen zijn intrek neemt.

De organisatiepieten vragen alle toeschouwers om minimaal anderhalve meter afstand per gezin aan te houden. De Pieten komen langs om tekeningen in te zamelen en pepernoten uit te delen. Dit jaar loopt er ook een Piet rond die glutenvrije pepernoten uitdeelt. 

Kleurplaatactie

Ook dit jaar kunnen er weer kleurplaten worden ingeleverd bij het Sinthuis en wie weet wordt deze wel beloond met een prijs. De kleurplaat is te downloaden via de website sintinrijssen.nl

Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 1 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 3 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 4 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 6 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 21 uur geleden
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 17 apr, 10:00