Henk Kleijer heeft zijn kleinzoon David, die intens blij en gelukkig kijkt als hij Jezus ziet, geschilderd.
Henk Kleijer heeft zijn kleinzoon David, die intens blij en gelukkig kijkt als hij Jezus ziet, geschilderd.

Henk Kleijer vangt thema geluk in een schilderij

Algemeen

Henk Kleijer uit Rijssen maakt prachtige schilderijen onder de naam ‘Creators Art’ waarmee hij de grootheid van God uitbeeldt. In het Nederlands betekent dit ‘Kunst van de Schepper’. Henk geeft aan dat hij het mooi vindt om het christelijk geloof beeldend uit te dragen. 

RIJSSEN - Hij noemt zichzelf creatief schilder en beelddenker. “Ik vind het fijn dat ik de ‘schildersgave’ van mijn Schepper heb gekregen. Dat is ook de reden dat ik alleen maar schilderijen wil maken die de grootheid van Hem laten zien en ik wil door middel van mijn schilderijen heel graag mensen bemoedigen.”

Gelukkig

Kleijer heeft pas geleden een schilderij in olieverf voltooid met als thema ‘Gelukkig’. Hierop staat zijn kleinzoon David afgebeeld. David kijkt intens blij en gelukkig als hij Jezus ziet. “Ergens verlangen we allemaal wel om zo blij en gelukkig te zijn en dat iemand onvoorwaardelijk van je houdt”, meent Kleijer en verwijst hiermee naar een bijbeltekst in Lucas. In Lucas 18:16 en 17 zegt Jezus: “Laat de kinderen bij mij komen en houd ze niet tegen”. Hij stelt hier het kind centraal als Hij zegt: “Gelukkig ben je als je gelooft zoals een kind dat doet, want dan is het koninkrijk van de hemel voor jou.” Het is zoals een Engels traditioneel lied (Turn your eyes upon Jesus) weergeeft: ‘Richt je ogen op Jezus, dan zie je Zijn liefdevolle gezicht en zullen alle zorgen vervagen, als Hij het licht van Zijn glorie en genade op je schijnt.’

Puur

“De ouders vonden het heel mooi, en heel treffend hoe David is geschilderd. David wordt hier neergezet hoe hij in wezen is: puur, vol blijdschap en zielsgelukkig”, meent Kleijer. David zelf vindt het heel mooi. “Ik herken Jezus die tegen mij zegt: “Vertrouw maar Mij maar” en daar word ik erg blij van”, meent David.

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 1 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 3 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 7 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 9 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20