RIJSSEN - CDA-fractievoorzitter Dieger ten Berge wil volgend jaar meer geld voor het inzaaien van akkerranden en cofinanciering.
RIJSSEN - CDA-fractievoorzitter Dieger ten Berge wil volgend jaar meer geld voor het inzaaien van akkerranden en cofinanciering. Foto: Jan van de Maat

CDA wil meer biodiversiteit en aandacht Holocaustherdenking

Algemeen

Het CDA wil volgend jaar extra geld steken in het bevorderen van de biodiversiteit. Fractieleider Dieger ten Berge zegt dat hij met zijn partij aandacht heeft gevraagd voor drie zaken. “Wij willen de biodiversiteit bevorderen in onze gemeente waar dat kan. Op dit moment doen we daar al heel wat aan door het inzaaien van akkerranden en bermen met allerlei kruiden en zaden.”

RIJSSEN - Volgens Ten Berge is dat nu al een groot succes. “Daarom willen we daar ook onverkort mee doorgaan. We vragen om daar volgend jaar 37.500 euro extra voor uit te trekken.”

Daarnaast vraag het CDA extra geld om de gruwelen van de Holocaust onder de aandacht van de schoolgaande jeugd te brengen. “Juist in deze tijd is dat nodig en daar maken dan ook graag geld voor vrij. We richten ons daarbij in eerste aanzet op de leerlingen van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs.”

Amsterdam

“We moeten er goed over nadenken hoe we die doelgroep bereiken op een zo aansprekend mogelijke manier. En wat werkt nu beter dan in het echt te gaan kijken bij betekenisvolle plaatsen als het voormalige concentratiekamp Westerbork of het Holocaustmonument in Amsterdam. We hebben daar 50.000 euro voor in gedachten.”

Smeerolie 

Ten Berge wil verder 200.000 euro vrij maken voor cofinanciering. “We weten niet wat er nog op ons afkomt en er zijn heel wat maatschappelijke instanties die geld nodig hebben. We willen beleid dicht bij de mensen voeren. Daarom steunen we de armoedebestrijding ook van harte. Vaak komen zulke noodkreten op momenten dat je moeilijk zo maar geld kunt vrijmaken. Daarom willen dit bedrag graag nu al opzij zetten. Zie het als smeerolie om projecten op gang te brengen en op gang te houden.”

Afscheid

Overigens is het de laatste begrotingsvergadering van de gedreven christendemocraat. Ten Berge heeft besloten om na de verkiezingen niet weer terug te keren in de politiek. Een opmerkelijke stap voor een politicus die het raadswerk de afgelopen jaren altijd met zichtbaar plezier deed.

Maar Ten Berge is ook ondernemer en vader van een jong gezin en dan moet er gekozen worden. Die keus is weloverwogen gemaakt en die is helaas negatief uitgevallen voor de Rijssens-Holtense politiek.

Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 15 minuten geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 14 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 16 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 20 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 22 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07