De route gaat dit jaar niet door, maar óm het Rijssense centrum. Met een langere route om de toeschouwers meer te spreiden in verband met de veiligheid.
De route gaat dit jaar niet door, maar óm het Rijssense centrum. Met een langere route om de toeschouwers meer te spreiden in verband met de veiligheid.

Aangepaste route intocht Sint

Algemeen

De intocht van Sinterklaas in Rijssen zal komende zaterdag iets anders verlopen dan gepland. De organisatie en gemeente wijzigen last-minute nog de route. Dit om de opzet hopelijk nog iets veiliger te maken.

RIJSSEN-HOLTEN - Het stijgende aantal coronabesmettingen en de aangescherpte coronamaatregelen zijn ook voor gemeenten en organisatoren weer even een uitdaging. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid wilde uiteraard liever geen totaalverbod instellen op de Sinterklaas-intochten in het land, waardoor het aan de gemeenten en organisatoren zelf is om dit feest op een veilige manier te laten verlopen. Veel organisatoren kiezen voor de opzet met een wat langere optochtroute zonder samenkomst buiten op één vaste plek. Door bezoekers wat meer te spreiden over een optochtroute moet het makkelijker worden om elkaar de ruimte geven. In Rijssen gaat Sinterklaas zaterdag niet meer door het centrum maar óm het centrum. Ook zijn de start bij de Rozengaarde een het eindpunt bij het Sinthuis op het Schild uit het programma gehaald. Sinterklaas begint om 13.00 uur aan zijn route vanaf de Oranjestraat, bij Koers Oost rechtsaf, via de Walstraat richting het Hoge Wal plein, hier steekt men de Huttenwal in richting de Rabobank en van daar rechtsaf de Watermolen in, waar de optocht eindigt rond 14.00 uur.

Afbeelding
Principeverzoek windturbines 1 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 2 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 20 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron gisteren
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50